array(0) {
}
        
    
Menu
0.08%
Τζίρος: 111.06 εκατ.

HELMEPA: Συνεχίζει την προσφορά της σε υποτροφίες για ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές σπουδές

Comments

«Ξέραμε για κάποιους νεκρούς στη συνέντευξη τύπου». Αυτή είναι η παραδοχή του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερεζούδη ο οποίος απολογήθηκε στη δίκη για τη φονική τραγωδία στο Μάτι.

Αυτό που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε για εκείνη την τραγική νύχτα. Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι υπουργοί έκρυψαν επιμελώς.

1

Αυτό το τραγικό, όσο και εξοργιστικό να βλέπουμε την κυβέρνηση να κάει σόου μπροστά στις κάμερες, στεναχωρημένοι, «επικεντρωμένοι» στην αποστολή του, με… καίριες ερωτήσεις για το πόσο δυνατός θα είναι ο άνεμος που θα φυσήξει.

Ποιος να ξεχάσει άραγε ότι ο Αλέξης Τσίπρα εκείνη την δραματική ημέρα, όταν από τις 6 το απόγευμα είχαν καεί τα πάντα στο Μάτι, βρισκόταν σε ταξίδι στη Βοσνία και πέταγε στεφάνια σε μια γέφυρα. Και διέκοψε το ταξίδι αυτό όταν ήταν πια αργά.

Οταν όλη η κυβέρνηση, η Πυροσβεστική, η Περιφέρεια της κ. Δούρου, οι τοπικοί άρχοντες ήταν σε παράλυση, ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή να στηθεί μια επικοινωνιακή φιέστα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Γνώριζαν για τις απώλειες ζωών. Είχαν ενημέρωση από τις 6 το απόγευμα και μετά για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στο Μάτι για να βάλουν τους νεκρούς.

Είχαν επίγνωση της τραγωδίας αλλά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδειξαν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων ήταν.

 

 

Ναι, ήταν μια φωτιά που ίσως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί όταν πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Αλλά μέχρι τότε όλα είχαν γίνει λάθος. Και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη του εγκλήματος.

Οι συγγενείς των θυμάτων που ζουν καθημερινά την απώλεια των ανθρώπων τους, ήξεραν. Απλά τώρα επιβεβαιώθηκαν.

Οι εγκαυματίες που πονάνε για όλη τους τη ζωή ήξεραν από εκείνη τη νύχτα τι είχε συμβεί.

Οι κάτοικοι που είδαν τον παράδεισό τους και τις περιουσίες τους να καίγονται είχαν πλήρη εικόνα της διαχειριστικής ανεπάρκειας.

Η δίκη συνεχίζεται αλλά είναι σίγουρο ότι το έγκλημα θα μείνει ατιμώρητο. Οι 100 και πλέον νεκροί δεν θα βρουν ησυχία.

Ομως, σίγουρα θα μείνει σε όλους μας εκείνη η εικόνα της διαλυμένης κυβέρνησης να κάνει σόου. Ο Τσίπρας, ο Φάμελλος, ο Πολάκης, η Δούρου, ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης και όλοι όσοι σήμερα εμφανίζονται ξανά ως «ικανοί» και «σωτήρες» της πατρίδας ήταν εκεί.

Και η φωτιά στο Μάτι θα τους στοιχειώνει. Είναι ίσως η μοναδική τιμωρία τους.

Η συνείδησή τους θα είναι βαριά για πάντα.

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πονηρές ρευστοποιήσεις, γιατί ο Κόκκαλης είναι hot, το ράλι της ΑΕΜ, γιατί είναι happy στην Alpha, το μήνυμα Μυτιληναίου, η καλή δουλειά του Παπασταύρου και τι δείχνουν τα γκάλοπ
Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση «γελοιοποιεί τους θεσμούς» – Ο Τσίπρας «είναι δεξιοτέχνης της κωλοτούμπας»
Το παρασκήνιο με τα πρακτικά του 2015, τι θα γίνει φέτος στο Προεδρικό, γιατί η Ελλάδα τα «έσπασε» με τη Λιβύη και τι ήθελε ο Παπασταύρου στη Δανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ (Fed): Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ανόητος είναι
Μητσοτάκης: Συνάντηση με Χάτζα Λαμπίμπ – Προτεραιότητά μας η πολιτική προστασία και ο μηχανισμός ετοιμότητας
Συρία: Το Ισραήλ επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση των συριακών δυνάμεων στη Σουέιντα
Δένδιας: Συνάντηση με Πατριάρχη Αντιοχείας – Στο επίκεντρο η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών σε Λίβανο και Συρία
ΕΕ: Νέα σειρά κυρώσεων στη Ρωσία και το εμπόριο πετρελαίου της
Χρίστος Δήμας: Προτεραιότητά μας η βελτίωση των σχολικών υποδομών
Μερτς: «Μη ρεαλιστική» η πιθανότητα για μηδενικούς δασμούς μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο υιοθέτησε οριστικά περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ύψους σχεδόν 9 δισ. δολαρίων που ζητούσε ο Τραμπ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρόσβαση σε προσιτή στέγαση βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και της ΕΕ
Πλεύρης: Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με το πιο αυστηρό πλαίσιο για την παράνομη είσοδο – Φυλακή ή επιστροφή, ο δρόμος για όσους δεν δικαιούνται άσυλο