• Άρθρα

    Σταματήστε τώρα τις κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς


    Έχουμε πόλεμο. Η έκφραση αυτή δεν ανήκει μόνο στους ξένους ηγέτες, αλλά υιοθετήθηκε και από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη για να καταδείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση από την επιδημία. Και η κυβέρνηση κινδυνεύει να δεχτεί… αυτογκόλ, στην κυριολεξία από ασήμαντες λεπτομέρειες.

    Ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές είναι για έναν και μόνο σοβαρό λόγο που αγγίζει τουλάχιστον 1 εκατ. φορολογούμενους και οφειλέτες στην εφορία, το κράτος και τα ταμεία. Δεν έφερε εγκαίρως τις 120 δόσεις. Και όταν τις έφερε, ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές του περασμένου Μαϊου, ήταν τόσο δύσκολη η υπαγωγή των ενδιαφερόμενων σ’ αυτές και είχαν τόσα αντικίνητρα, που οι πολίτες – οφειλέτες «μαύρισαν» την τότε κυβέρνηση και εξέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Που έφερε 120 δόσεις με ακατάσχετο. Κάτι που δεν είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και αναγνώρισε σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός κ. Π. Πολάκης, λέγοντας ότι δεν πήρε η τότε κυβέρνηση εγκαίρως μέτρα για την οικονομία.

    Φοροτεχνικοί ενημέρωσαν χθες τον γράφοντα ότι μέσα στην πανδημία οι κατασχέσεις συνεχίζονται κανονικά και με τον νόμο. Δηλαδή, ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. Μάλιστα, στον γράφοντα αναφέρθηκαν περιπτώσεις κατασχέσεων σε συντάξεις. Και για να συμβαίνει αυτό στις συντάξεις, προφανώς συμβαίνει ακόμα σε καταβολές μισθών, επιδομάτων και οτιδήποτε φεύγει πάνω από τα 1250 ευρώ στον λογαριασμό του οποιουδήποτε, που δεν έχει δηλώσει ακατάσχετο.

    Η κυβέρνηση αυτή έχει διακριθεί κι έρχεται πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις, διότι προνοεί. Προνόησε στον Έβρο και περιφρούρησε τα σύνορα, τα δικά μας και της Ευρώπης. Το ίδιο πράττει και τώρα  στην πανδημία.

    Μία εντολή είναι λοιπόν από τον κ. Βεσυρόπουλο προς τον κ. Πιτσιλή να παγώσει τις κατασχέσεις τουλάχιστον όσο διαρκούν τα μέτρα προστασίας της κοινωνίας από τον κορωνοϊό.

    Διότι με αυτόν τον τρόπο, κύριοι, επιτρέπετε στην αντιπολίτευση να φτιάξει το αφήγημα της ανάλγητης κυβέρνησης.

    Ένα τηλέφωνο είναι λοιπόν, και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε το… καλαμάκι για  να αντλήσετε την όποια ικμάδα των εισοδημάτων εκείνων για τους οποίους υποτίθεται ότι νοιάζεστε και δεν θ’ αφήνατε μόνους τους σε τούτη την τραγωδία που βιώνει ο πλανήτης…



    ΣΧΟΛΙΑ