• Άρθρα

    Πλανόδιος πωλητής κυβερνήσεων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Δεν προξενεί κατάπληξη, βέβαια, ο απόλυτος αμοραλισμός του Αλέξη Τσίπρα. Έκπληξη ήταν το απόλυτο ψέμα της εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χιλιάδες άκουσαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει μεν ότι ο στόχος του είναι να έρθουν στην εξουσία προοδευτικές δυνάμεις, αλλά να μην αποκλείει, δε, την περίπτωση –ανάλογα με τα αποτελέσματα –να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

    Στόχος; Η εξόντωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή;  Οι υποκλοπές και η διαφθορά—κατά τους ισχυρισμούς του.  Να κατηγορείται, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ότι έβλεπε συνεντεύξεις της φαντασίας του, προκαλεί το κοινό αίσθημα με βάναυσο τρόπο. Θα ήταν λογικό να είχε διατηρήσει  η Κα Πόπη Τσαπανίδου ίχνη δεοντολογίας. Τουλάχιστον ως δημοσιογράφος το έκανε. Ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πολύ, μα πάρα πολύ, απέχει.

    Το θέμα, όμως, είναι η αποκάλυψη (ηθελημένη ή όχι) του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η στήλη αυτή έχει πολλές φορές  αναφέρει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζουν στην περίοδο του 2012-2015. Λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στο 1990.

    Επιδίωξη του είναι να μην κυβερνήσει ξανά η Ν.Δ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Και όσο αφορά τον έτερο Καππαδόκη, τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το προσωπικό  μίσος για τον Πρωθυπουργό έχει θολώσει την πολιτική του κρίση και με σταθερά βήματα οδηγεί το κόμμα σε…μία από τα ίδια.

    Για τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, το θέμα είναι διαφορετικό. Έχει κατανοήσει, όπως και αρκετά στελέχη του, πως αυτή η συγκεκριμένη Νέα Δημοκρατία ανταποκρίνεται στον παλμό της κοινωνίας. Μπορεί να το κάνει με λάθη, με πισωγυρίσματα, με παραλήψεις. Σε μεγάλο βαθμό, όμως, ακούει, μαθαίνει, υλοποιεί. Με αυτό το πρότυπο, θα κρατά τα ηνία για καμία δεκαετία. Όταν η πολιτική κούραση θα τη διώξει, αυτή η Ν.Δ. θα έχει αφήσει μία Ελλάδα που αν άπασα η σημερινή αντιπολίτευση έχει μείνει…σταθερή στις θέσεις της, δεν θα ξέρει πως να την διαχειριστεί.

    Σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπεύθυνοι ταγοί επιδιώκουν τη φυγή προς τα εμπρός. Αν τώρα,  το έκτρωμα της απλής αναλογικής επιτρέψει την ύπαρξη κυβέρνησης που το πρόγραμμα της είναι τα ειδικά δικαστήρια, ο Αλέξης Τσίπρας, συνεπικουρούμενος από τον κ. Ανδρουλάκη, δεν θα έχει… αντίρρηση.

    Με αυτόν τον τρόπο, εξάλλου, θα επιχειρήσει να πάρει εκδίκηση για την καταδίκη των κκ. Παππά και Παπαγγελόπουλου. Του πρώτου μάλιστα για κατάχρηση εξουσίας.

    Ο κ. Τσίπρας καλεί τον πολίτη να ψηφίσει την Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση «προοδευτικών δυνάμεων». Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα, τότε για «κυβέρνηση των ηττημένων», ή για «κυβέρνηση ανοχής» ή για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»!

    Όλα τα έχει ο μπαξές. Περάστε να ψωνίσετε. Κι αν δεν είστε σίγουροι είναι εδώ και το παραπαίδι να σας βοηθήσει.

    Πρόκειται για τον ύστατο εξευτελισμό της αντιπολίτευσης. Με την σιωπή τους όλα τα κόμματα συντάσσονται με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κάλλη της εξουσίας, εξάλλου, δικαιολογούν κάθε μέσο.

    Προκειμένου να απαλλαγεί από τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, η αντιπολίτευση είναι διατεθειμένη να αφήσει τη χώρα στο έλεος μίας κυβέρνησης χωρίς πρόγραμμα εκτός από τη σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου. Ποιος και με ποιόν τρόπο η χώρα θα διαχειριστεί τις κρίσεις που ελλοχεύουν, δεν απασχολεί.

    Φαντάζομαι ότι έχει κατά νου την ίδια επάρκεια που έδειξε στο Μάτι, στον «διαγωνισμό» για τα κανάλια, στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, στον νόμο Κατρούγκαλου, στις εκατοντάδες χιλιάδες των εκκρεμών συντάξεων, στα «εγκαίνια» του μετρό της Θεσσαλονίκης, στην «έξοδο»  από τα μνημόνια – ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

    Προφανώς, ενόψει της ήττας, πρόκειται για προσωπικό και πολιτικό-κομματικό πανικό, οπότε η έλλειψη κάθε ηθική και αρχής, η άγνοια της ιστορίας, η εσωστρέφεια, ο ενδοτισμός, αφήνουν να φανεί ο αχαλίνωτος  οπορτουνισμός.

    Διαβάστε επίσης

    Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος επιλογή με τη λέξη «αλλαγή»



    ΣΧΟΛΙΑ