• Άρθρα

    Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες… από τις Σπέτσες – Κατακαημένη Αριστερά…

    Δεν είναι μαθητές που πάνε πενταήμερη. Βουλευτές είναι…


    Είχε γράψει ο Βολταίρος: «Έχω κάνει μόνο μια προσευχή στον Θεό: «Θεέ μου, κάνε τους εχθρούς μου γελοίους». Και ο Θεός με εισάκουσε.

    Εντάξει, δεν είναι εχθροί μου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η γελοιότητα περισσεύει. Οι φωτογραφίες και τα πλάνα από την αναχώρησή τους από τον Πειραιά για την τριήμερη εκδρομή στις Σπέτσες, μόνο γελοιότητα εξέπεμπε.

    Και θλίψη συνάμα γιατί υποτίθεται σοβαροί άνθρωποι δέχονται τέτοιον εξευτελισμό από τον Στέφανο Κασσελάκη.

    Τη μια ως γυμνασιάρχης ζητά από τους βουλευτές να σηκωθούν στο… ένα πόδι όσοι διαφωνούν με το γάμο των ομοφύλων.

    Την άλλη αποδέχονται τις καθημερινές αστειότητες και γκάφες ενός life style προέδρου της δήθεν Αριστεράς.

    Και την τρίτη σκύβουν τα κεφάλια και δέχονται – πλην ελαχίστων- να πάνε στις Σπέτσες να παρουσιάσουν το έργο τους στη βίλα Κασσελάκη.

    Και τους βλέπεις να σέρνουν τις βαλίτσες τους όλοι μαζί, να μπαίνουν στο καράβι της γραμμής και ο… καπετάνιος Στέφανος να χαιρετά σαν τη Βουγιουκλάκη ή τον Παπαμιχαήλ στη «Μανταλένα».

    Εφτασαν, όπως μας ενημέρωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο νησί, εγκαταστάθηκαν στα μονόκλινα δωμάτια (με έμφαση αυτό μη τυχόν και υποψιαστούμε ότι πάνε οικογενειακώς για διακοπές), και ξεκίνησαν το brain (;) storming του κόμματος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την Αριστερά στην Ελλάδα.

    Και γιατί όχι; Να τους δώσει και μπόνους αποδοτικότητας (αν και το ταμείον είναι μείον), stock opions και ό,τι άλλο προβλέπεται στις μεγάλες πολυεθνικές.

    Κανείς δε λέει ότι πρέπει τα αριστερά κόμματα να συνεδριάζουν στα γραφεία ή σε ανήλιαγα ξενοδοχεία. Κανείς δεν τους απαγορεύει να θέλουν να… εκσυγχρονιστούν κάνοντας τριήμερα σε νησιά και μιλώντας για την επανάσταση που θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα.

    Αλλά, όλο αυτό το σκηνικό καταντά πράγματι αστείο. Γκροτέσκο, θα μπορούσε να γίνει ελληνική ταινία με τον Βέγγο, τον Χατζηχρήστο, τον Αυλωνίτη και τον Σταυρίδη.

    Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες… από τη βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες. Ξεκίνημα για το… ελληνικό όνειρο του Κασσελάκη, κάτι σαν την ελληνική εκδοχή του american dream.

    Ομως, πόσο αδιάφορους αφήνουν τους Ελληνες πολίτες αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον του fund manager Syriza.

    Κατακαημένη Αριστερά. Πώς σε κατάντησαν έτσι…

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σπέτσες: Την ιδέα του για το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» παρουσίασε ο Κασσελάκης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ