• Άρθρα

    Παλαιοχριστιανός, χρυσαυγίτης, εργαζόμενος σε δήμο… εξ αποστάσεως, αρνητής των πάντων – Ο απόλυτος παραλογισμός

    Βασίλης Κανέλλης, δημοσιογράφος

    Βασίλης Κανέλλης


    Ζούμε στην πιο όμορφη και συνάμα την πιο παρανοϊκή χώρα του κόσμου. Στη χώρα όπου το αυτονόητο είναι σπάνια λέξη, ειδικά για τη λειτουργία του κράτους. Προσέξτε: Ανακαλύψαμε μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια ότι κάπου στα ορεινά της Κορινθίας ζουν οικογένειες Παλαιοχριστιανών μέσα σε λαγούμια.

    Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, υπάρχουν υπόνοιες για αιμομιξία, έχουν εξαφανιστεί από την κοινωνία, δεν συμμετέχουν δηλαδή σε καμιά δραστηριότητας του τόπου τους.

    Ταυτόχρονα, ως παλαιοχριστιανοί, προφανώς έχοντας ασπαστεί κάποιες περίεργες θεωρίες ρώσων ορθοδόξων, ζουν μέσα σε λαγούμια, δεν θέλουν να έχουν σχέση με την ελληνική παιδεία, με το κράτος, με τους ανθρώπους γενικότερα, αμφισβητούν τα πάντα, δεν πηγαίνουν σε γιατρούς, αμφιβάλλουν για κάθε τι κοσμικό.

    Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο… πάτερ φαμίλιας της αυτοεξόριστης οικογένειας, ήταν υπάλληλος στον δήμο Ερέτριας, καμιά σχέση με την Κορινθία δηλαδή και εργαζόταν… εξ αποστάσεως. Ο δήμαρχος στην Ερέτρια αποκάλυψε ότι το 2020 έγινε μετάταξη του 45χρονου για λόγους υγείας και ότι «παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση».

    Τον ψάχναμε τον υπάλληλό τους για να δουν τι δουλειά έκανε και αυτός δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Να φανταστούμε δε ότι από το 2020 και μέχρι σήμερα ο μισθός μπαίνει κανονικά στην τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ζει στο λαγούμι που έφτιαξε πάνω στο βουνό.

    Αποκαλύφθηκε τέλος ότι ο παλαιοχριστιανός ήταν και Χρυσαυγίτης στο παρελθόν, πρωτοπαλίκαρο εκείνου του τύπου που έγινε και βουλευτής, ονόματι Ηλίας Παναγιώταρος. Ο 45χρονος «έπαιζε» ξύλο στην Αθήνα και κάποια στιγμή αποφάσισε να… μονάσει μαζί με όλη την οικογένεια.

    Ο παλαιοχριστιανός, πρώην χρυσαυγίτης, εργαζόμενος εξ αποστάσεως

     

     

    Δεν είναι αυτό σκηνικό για θεατρική παράσταση του παραλόγου; Δεν θα ζήλευε ο Ιονέσκο το σενάριο: Χρυσαυγίτης που έδερνε, δημοτικός υπάλληλος που εργαζόταν εξ αποστάσεως και που τα τελευταία χρόνια έμενε σε λαγούμι. Αμφισβητίας του κράτους, της παιδείας, της κοινωνίας αλλά ο μισθός έπεφτε… στρέιτ θρου, που έλεγε και ο Ζαμπέτας.

    Ακριβώς αυτό. Ο παλαιοχριστιανός που ανακαλύψαμε τώρα, αλλά όλη η τοπική κοινωνία το γνώριζε, είναι ο νεοέλληνας που όλοι αγαπάμε. Ίνδαλμα ο τύπος.

    Οχι ότι δεν υπάρχουν εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) που εργάζονται και αμείβονται από το Δημόσιο αλλά έχουν χρόνια να πατήσουν στην υπηρεσία του.

    Αλλά ο συγκεκριμένος είναι… μύστης. Και αμφισβητίας των πάντων, κι έχοντας αποκηρύξει τον αστικό τρόπο ζωής, αλλά και μήνα με το μήνα έσπευδε να εισπράξει το μισθό κι ας μην εργαζόταν.

    Αγαλμα πρέπει να του κάνουν, όχι να το διώκουν. Και η Ψωροκώσταινα συνεχίζει να υπάρχει…

    Διαβάστε επίσης:

    Koινότητα «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας: Συνελήφθη τελικά ο 47χρονος πατέρας – Αναζητούνται τα μικρά παιδιά και η μητέρα



    ΣΧΟΛΙΑ