• Άρθρα

    Ο Κασσελάκης έγινε «κυρ Παντελής»: Νοικοκύρης, καθαρός… ένας κανονικός δεξιός

    Στέφανος Κασσελάκης


    Στέφανος Κασσελάκης: Επάγγελμα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην golden boy και εφοπλιστής. Δηλώνει αριστερός, κι επιμένει ότι θα φέρει ξανά την αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας.

    Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη: Απαντώντας αναφορικά με το νέο που ο ίδιος κομίζει στην πολιτική ζωή, απάντησε πως «είναι μία επιστροφή στην αν μου επιτρέψεις να το πω έτσι στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα». υπενθυμίζοντας ότι οι «πρώτες προτάσεις που έκανα όταν κατέθεσα τη δικιά μου πολιτική πρόταση στην κρίση του κοινού ήταν για την κατάργηση των ασυλιών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

    «Στην Ελλάδα όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους και είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του», είπε συμπληρώνοντας.

    Τι άλλο να πει κανείς για τον… αριστερό πρόεδρο ενός αριστερού κόμματος; Πράγματι σε τι διαφέρει από ακροδεξιούς ή δεξιούς πολιτικούς που μιλάνε για την «νοικοκυρεμένη Ελλάδα, που τηρούσε τους νόμους»;

    Ο Κασσελάκης έγινε… κυρ Παντελής. Με τη νοικοκυροσύνη του, με το καθαρό του το σπίτι, με την πιστή τήρηση των νόμων, με το κεφάλι σκυμμένο και χωρίς να αντιδρά σε τίποτε.

    Εναν πολίτη που νοιάζεται μόνο για το σπιτάκι του, άντε και για τη γειτονιά του. Που θα νοιάζεται μόνο για τον γείτονά του και όλα τα άλλα να πάνε να…

    Γιατί να έχουμε κοινωνικούς αγώνες; Γιατί να κατέβουμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή; Μια καλύτερη πατρίδα;

    Οχι, αυτά δεν είναι για τους νοικοκυραίους. Ο καθένας την πάρτη του, λοιπόν, κ. Κασσελάκη. Αυτή είναι η αριστερά σου;

    Ποιοι αγώνες και ποιες θυσίες για μια καλύτερη πατρίδα; Ποιος ξέρει; Αν ήταν όλοι κυρ Παντελήδες να μην είχαμε κοινωνικούς αγώνες, νεκρούς, Μακρονήσια. Θα ήταν όλα καλά. Η Ελλάδα νοικοκυρεμένη. Η Ελλάδα ευγνωμονούσα…

    Το πρόβλημα πλέον δεν είναι ο Κασσελάκης. Εχει καταντήσει ένας γραφικός τύπος που περιφέρεται με αυταρέσκεια λέγοντας ανοησίες με στόμφο, χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς κανένα ουσιαστικό όραμα. Απλά πετάει απλοϊκές ατάκες και τσιτάτα του instagram για να τον χειροκροτεί ο Πολάκης, η Αυγέρη, η Τζάκρη και ο καταδικασμένος 13-0.

    Το πρόβλημα είναι όσοι έσπρωξαν τον Κασσελάκη προς την Κουμουνδούρου. Οσοι τον επέλεξαν παρασκηνιακά, όσοι τον στήριξαν κι εκείνοι που τον ψήφισαν βεβαίως περιμένοντας το νέο να έρθει να αλλάξει η χώρα.

    Τώρα που ο κυρ Στέφανος τους βγήκε… κυρ Παντελής σίγουρα αισθάνονται κοψοχέρηδες. Ομως, είναι πια αργά. Και γι΄αυτούς και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την Αριστερά.

    Κι όπως τραγουδούσε ο μεγάλος Πάνος Τζαβέλας:

    «Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά,
    Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά”.

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή,
    τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη
    χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ψωμί,
    μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι;»

    …..

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή,
    έντρομε, άβουλε, συ φασουλή,
    βρώμισες τ’ όνειρο και την ψυχή,
    άδειο πετσί χωρίς πνοή.

    Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
    θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
    κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
    σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Πρώτη επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
    Δημοσκόπηση… δράμα για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: Μάχη για την τρίτη θέση με το… ΚΚΕ
    Κασσελάκης: Δεν μπορεί να συνεχιστεί με ασυλίες και ακαταδίωκτο για τις διοικήσεις των τραπεζών και του ΤΧΣ
     



    ΣΧΟΛΙΑ