Menu
-0.08%
Τζίρος: 351.46 εκατ.

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα

Comments

Όταν η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο είχε τη μισή απόδοση στα 10ετή από αυτή που έχει σήμερα ο Ερντογάν…

Πλήθος αποριών στη παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προκαλεί πλέον η οικονομική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, κατά τους αναλυτές, είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της επιλογών.

Η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάιο του 2010 από το πανέμορφο Καστελόριζο, μπήκε στα μνημόνια ή μάλλον ξεκίνησε την περιπέτεια που διήρκεσε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 (το τυπικό μέρος) με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7,7%. Το αντίστοιχο 10ετές της Τουρκικής Δημοκρατίας διαπραγματεύεται στα μόνιτορ των ξένων επενδυτών και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου στο 14,60% απόδοση! Μία φορά πάνω δηλαδή από την απόδοση που είχαν τα ελληνικά ομόλογα την εποχή που η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο και το ΔΝΤ, με τον κ. Πόουλ Τόμσεν και την παρέα του, μπήκε στη ζωή μας.

Έλληνες αναλυτές της αγοράς ομολόγων στα dealing rooms τραπεζών, παρακολουθώντας με ψυχραιμία τις δηλώσεις και τους λεονταρισμούς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, σημείωναν ότι ακόμα και οι προκλήσεις που ασκούνται από την Άγκυρα έχουν ένα και μόνο στόχο: Να καταφέρουν να αντλήσουν κεφάλαια είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ευρώπη, προκειμένου να «μπαλώσουν τις τρύπες» στην οικονομία τους. Τα 60 δισ. ευρώ από το Κατάρ μάλλον «φαγώθηκαν», είπαν επί λέξει στο mononews.gr.

Η συνταγή που ακολουθεί ο Ερντογάν είναι δοκιμασμένη κατά το παρελθόν. Όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια με την όξυνση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αναγκάζοντας την Ευρώπη να καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια, έτσι και τώρα απειλεί με γεωτρήσεις, ενδεχομένως να στείλει ένα ακόμα κύμα μεταναστών – προσφύγων στον Έβρο και στα νησιά, για να ζητήσει χρήματα, αν δεν καταφέρει να συνεννοηθεί μέσω της πολιτικής των «γεωτρυπάνων».

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές συνιστούν ψυχραιμία…

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπανδρέου: «Ναι» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση
Ποιον θέλει για αντίπαλο ο ΚΜ, τι συνέβη με τους Patriot, το γράμμα της Λάουρα στον Φλωρίδη και κάτι τρέχει με Τουρκία και Γερμανία
Μητσοτάκης τριγωνοποιεί, Βενιζέλος εκτροχιάζει, Ανδρουλάκης χάνει — το παιχνίδι στον Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Μαζικοί έλεγχοι σε κτηνοτρόφους στην Κρήτη για αγροτικές επιδοτήσεις στα Ζωνιανά – Eντοπίστηκαν 22 περιπτώσεις
«Καμπανάκι» από ExxonMobil και Chevron: Θα παραμείνουν για καιρό οι υψηλές τιμές στα καύσιμα ακόμη κι όταν πέσει το πετρέλαιο
Ποιες είναι οι φοροαπαλλαγές για φιλανθρωπίες και δωρεές στην Ελλάδα – Ο Αρνό και τι διαφέρει το ελληνικό από το γαλλικό σύστημα
Επιδότηση diesel: Από σήμερα η μείωση έως 15 λεπτά το λίτρο – Έως πότε ισχύει το μέτρο
Ρέθυμνο: Παράταση προσωρινής διαμονής πυρόπληκτων στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου
ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Αύγουστο – Πλήρης απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 3 έως 7 Αυγούστου
«Ασπίδα» 60 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα για να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων
Τέλος Αυγούστου «κλείνουν» δύο προγράμματα Κατοικίας – Πάνω από 75.000 σπίτια «υποψήφια» για ανακαίνιση με επιδότηση έως 36.000 ευρώ
Άννα Ευθυμίου: «Ενισχύουμε την επαγγελματική ασφάλιση, επενδύουμε στο αύριο»