array(0) {
}
        
    
Menu
0.03%
Τζίρος: 137.52 εκατ.

Από το παλάτι στην Αγία Σοφία: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας πηγαίνει στη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία

Comments

Όταν η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο είχε τη μισή απόδοση στα 10ετή από αυτή που έχει σήμερα ο Ερντογάν…

Πλήθος αποριών στη παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προκαλεί πλέον η οικονομική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, κατά τους αναλυτές, είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της επιλογών.

Η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάιο του 2010 από το πανέμορφο Καστελόριζο, μπήκε στα μνημόνια ή μάλλον ξεκίνησε την περιπέτεια που διήρκεσε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 (το τυπικό μέρος) με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7,7%. Το αντίστοιχο 10ετές της Τουρκικής Δημοκρατίας διαπραγματεύεται στα μόνιτορ των ξένων επενδυτών και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου στο 14,60% απόδοση! Μία φορά πάνω δηλαδή από την απόδοση που είχαν τα ελληνικά ομόλογα την εποχή που η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο και το ΔΝΤ, με τον κ. Πόουλ Τόμσεν και την παρέα του, μπήκε στη ζωή μας.

Έλληνες αναλυτές της αγοράς ομολόγων στα dealing rooms τραπεζών, παρακολουθώντας με ψυχραιμία τις δηλώσεις και τους λεονταρισμούς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, σημείωναν ότι ακόμα και οι προκλήσεις που ασκούνται από την Άγκυρα έχουν ένα και μόνο στόχο: Να καταφέρουν να αντλήσουν κεφάλαια είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ευρώπη, προκειμένου να «μπαλώσουν τις τρύπες» στην οικονομία τους. Τα 60 δισ. ευρώ από το Κατάρ μάλλον «φαγώθηκαν», είπαν επί λέξει στο mononews.gr.

Η συνταγή που ακολουθεί ο Ερντογάν είναι δοκιμασμένη κατά το παρελθόν. Όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια με την όξυνση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αναγκάζοντας την Ευρώπη να καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια, έτσι και τώρα απειλεί με γεωτρήσεις, ενδεχομένως να στείλει ένα ακόμα κύμα μεταναστών – προσφύγων στον Έβρο και στα νησιά, για να ζητήσει χρήματα, αν δεν καταφέρει να συνεννοηθεί μέσω της πολιτικής των «γεωτρυπάνων».

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές συνιστούν ψυχραιμία…

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι ήθελε ο… Νταλάρας στο υπουργικό, γιατί ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι, ο μυστικός δείπνος του ΓΑΠ, η έκπληξη Τασούλα και ένας υπουργός… για κλάματα
Παπανδρέου: Η μάχη του Μαμντάνι είναι και δική μας μάχη για ένα πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο μέλλον
Πώς έγινε TikToker ο Κ.Μ., τι λέει ο Σαμαράς για το κόμμα, Αλέξης και ΓΑΠ μαζί, η φουρτούνα του Ανδρουλάκη και τι μισθό έχουν οι φουσκωτοί του Ερντογάν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα: Οχι θαύματα, αλλά ελπίδα ότι μπορεί να γεννηθεί κάτι σε μια κουρασμένη κοινωνία
Πως το ΑΙ θα «ξεσκονίζει» τα εισοδήματα κάθε φορολογούμενου
ΕΣΠΑ: Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση €18,5 εκατ.
Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
ΗΠΑ: Νέα πτώση των στεγαστικών επιτοκιών
ΗΠΑ: Πτώση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Αγρότης της Κρήτης έσβησε…146 αγροτεμάχια από το Ε9 του – Στον εισαγγελέα στέλνει η ΑΑΔΕ τις πρώτες 50 μαζικές διαγραφές
Alpha Bank: Η ελληνική οικονομία το 2026 –  Επιδόσεις, προκλήσεις και κίνδυνοι
ΣΕΤΕ για μπλόκα: Να ανοίξουν οι δρόμοι – Ζήτημα επιβίωσης για τουριστικές επιχειρήσεις
ΑΑΔΕ: Στη διάθεση των πολιτών η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων