Menu
-0%
Τζίρος: 41.07 εκατ.

European Dynamics και Viva.com: Αναλαμβάνουν το Σύστημα Πληρωμών του Μηχανισμού Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα της ΕΕ

Comments

Όταν η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο είχε τη μισή απόδοση στα 10ετή από αυτή που έχει σήμερα ο Ερντογάν…

Πλήθος αποριών στη παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προκαλεί πλέον η οικονομική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, κατά τους αναλυτές, είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της επιλογών.

Η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάιο του 2010 από το πανέμορφο Καστελόριζο, μπήκε στα μνημόνια ή μάλλον ξεκίνησε την περιπέτεια που διήρκεσε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 (το τυπικό μέρος) με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7,7%. Το αντίστοιχο 10ετές της Τουρκικής Δημοκρατίας διαπραγματεύεται στα μόνιτορ των ξένων επενδυτών και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου στο 14,60% απόδοση! Μία φορά πάνω δηλαδή από την απόδοση που είχαν τα ελληνικά ομόλογα την εποχή που η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο και το ΔΝΤ, με τον κ. Πόουλ Τόμσεν και την παρέα του, μπήκε στη ζωή μας.

Έλληνες αναλυτές της αγοράς ομολόγων στα dealing rooms τραπεζών, παρακολουθώντας με ψυχραιμία τις δηλώσεις και τους λεονταρισμούς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, σημείωναν ότι ακόμα και οι προκλήσεις που ασκούνται από την Άγκυρα έχουν ένα και μόνο στόχο: Να καταφέρουν να αντλήσουν κεφάλαια είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ευρώπη, προκειμένου να «μπαλώσουν τις τρύπες» στην οικονομία τους. Τα 60 δισ. ευρώ από το Κατάρ μάλλον «φαγώθηκαν», είπαν επί λέξει στο mononews.gr.

Η συνταγή που ακολουθεί ο Ερντογάν είναι δοκιμασμένη κατά το παρελθόν. Όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια με την όξυνση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αναγκάζοντας την Ευρώπη να καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια, έτσι και τώρα απειλεί με γεωτρήσεις, ενδεχομένως να στείλει ένα ακόμα κύμα μεταναστών – προσφύγων στον Έβρο και στα νησιά, για να ζητήσει χρήματα, αν δεν καταφέρει να συνεννοηθεί μέσω της πολιτικής των «γεωτρυπάνων».

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές συνιστούν ψυχραιμία…

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιον θέλει για αντίπαλο ο ΚΜ, τι συνέβη με τους Patriot, το γράμμα της Λάουρα στον Φλωρίδη και κάτι τρέχει με Τουρκία και Γερμανία
Μητσοτάκης τριγωνοποιεί, Βενιζέλος εκτροχιάζει, Ανδρουλάκης χάνει — το παιχνίδι στον Τσίπρα
Γιώργος Παπανδρέου: Οργισμένος για δημοσίευμα που τον εμπλέκει στην υπόθεση Επστάιν – «Τέλος η λάσπη!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικό διάλογο με εκπροσώπους της αγοράς ενόψει ΔΕΘ εγκαινιάζει το ΥΠΕΘΟ – «Σταθερή προτεραιότητα η Κρήτη», είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Γαλλία: Στο 8,2% η ανεργία το 2026 – Νέες περικοπές 3 δισ. ευρώ για το έλλειμμα
Ebury: Τα νομίσματα κινούνται σε στενά εύρη παρά την αναζωπύρωση της σύγκρουσης με το Ιράν
Συντάξεις: Το πακέτο της ΔΕΘ για 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Οι 4 παρεμβάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση
Ευρωζώνη: Στο 0,5% πέφτει η ανάπτυξη το 2026 – Η κρίση στη Μέση Ανατολή πιέζει τις προβλέψεις
ΥΠΕΘΟ: Σε εφαρμογή οι 72 δόσεις και οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Πάνω από 64.000 επιτυχημένες ρυθμίσεις
Τσάφος: Πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της ενέργειας -180.000 ωφελούμενοι
Κομισιόν: Στο 44,8% η φορολόγηση της εργασίας στην Ελλάδα – Πρωταθλήτρια Ευρώπης πάνω από την Ιταλία και το Βέλγιο
Ο billionaire και το συναίσθημα, το μεγάλο ράλι σε Motor Oil και ΕΛΠΕ, ο Εξάρχου και η ΑΜΚ της Aktor, ο τελευταίος των Μοϊκανών του Τόλη Βακάκη, τα ψώνια του Δημήτρη Προκοπίου, το σενάριο – φωτιά για εκλογές, ο ΚΜ στην Τήνο και το hot παρασκήνιο με influencer και την JLo
Το mononews στα νέα «Mypoint» της ΑΑΔΕ – Ο Γιώργος Πιτσιλής μας ξενάγησε στα… «ΚΕΠ» της εφορίας (video)