array(0) {
}
        
    
Menu
-0.47%
Τζίρος: 211.67 εκατ.

Kavita Patel (Roche): Η νέα «σιδηρά κυρία» του PIF έχει στρατηγική – Οι προτεραιότητες και η αγάπη για την Ελλάδα

Comments

Όταν η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο είχε τη μισή απόδοση στα 10ετή από αυτή που έχει σήμερα ο Ερντογάν…

Πλήθος αποριών στη παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προκαλεί πλέον η οικονομική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, κατά τους αναλυτές, είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της επιλογών.

Η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάιο του 2010 από το πανέμορφο Καστελόριζο, μπήκε στα μνημόνια ή μάλλον ξεκίνησε την περιπέτεια που διήρκεσε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 (το τυπικό μέρος) με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7,7%. Το αντίστοιχο 10ετές της Τουρκικής Δημοκρατίας διαπραγματεύεται στα μόνιτορ των ξένων επενδυτών και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου στο 14,60% απόδοση! Μία φορά πάνω δηλαδή από την απόδοση που είχαν τα ελληνικά ομόλογα την εποχή που η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο και το ΔΝΤ, με τον κ. Πόουλ Τόμσεν και την παρέα του, μπήκε στη ζωή μας.

Έλληνες αναλυτές της αγοράς ομολόγων στα dealing rooms τραπεζών, παρακολουθώντας με ψυχραιμία τις δηλώσεις και τους λεονταρισμούς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, σημείωναν ότι ακόμα και οι προκλήσεις που ασκούνται από την Άγκυρα έχουν ένα και μόνο στόχο: Να καταφέρουν να αντλήσουν κεφάλαια είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ευρώπη, προκειμένου να «μπαλώσουν τις τρύπες» στην οικονομία τους. Τα 60 δισ. ευρώ από το Κατάρ μάλλον «φαγώθηκαν», είπαν επί λέξει στο mononews.gr.

Η συνταγή που ακολουθεί ο Ερντογάν είναι δοκιμασμένη κατά το παρελθόν. Όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια με την όξυνση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αναγκάζοντας την Ευρώπη να καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια, έτσι και τώρα απειλεί με γεωτρήσεις, ενδεχομένως να στείλει ένα ακόμα κύμα μεταναστών – προσφύγων στον Έβρο και στα νησιά, για να ζητήσει χρήματα, αν δεν καταφέρει να συνεννοηθεί μέσω της πολιτικής των «γεωτρυπάνων».

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές συνιστούν ψυχραιμία…

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης τριγωνοποιεί, Βενιζέλος εκτροχιάζει, Ανδρουλάκης χάνει — το παιχνίδι στον Τσίπρα
Γιώργος Παπανδρέου: Οργισμένος για δημοσίευμα που τον εμπλέκει στην υπόθεση Επστάιν – «Τέλος η λάσπη!»
Οι κλειστές συσκέψεις των think tanks, τι θα γίνει με την Όλγα, το άδειασμα του Κικίλια, η πρόκληση των Τούρκων με την Ακρόπολη και ποιος πολιτικός αγοράζει ακίνητα – φιλέτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Συνέχεια στην Ευρώπη, ρήξη στο κράτος
Το ασταμάτητο ράλι της ΔΕΗ, τα 900 εκατ. του «μαμούθ» Capital και το τηλεφώνημα στις 7 το πρωί, οι ψίθυροι στην Alpha Βank, οι πειρατές Μαρτίνος και Προκοπίου, το hot story της δημοσιογράφου με τον σκηνοθέτη και τον δικηγόρο, και τα parties της Λεντούδη και της Χατζηιωάννου
Νίκος Ανδρουλάκης: Συζήτηση για τη συζήτηση
Γερμανία και Γαλλία ζητούν «ευρωπαϊκό πατριωτισμό» στην οικονομία
Λευκός Οίκος: Την Παρασκευή η ορκωμοσία του Γουόρς ως πρόεδρος της FED από τον Τραμπ
1o Europe Gulf Forum: Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού
ΗΠΑ: Ανέκαμψε ελαφρώς το κλίμα στον κλάδο κατασκευής κατοικιών τον Μάιο
Αντίστροφη μέτρηση για τους νέους υποδιοικητές της ΑΑΔΕ – Η shortlist και η τελική επιλογή Πιερρακάκη
ΕΑΕΕ: Στα €20,1 εκατ. εκτιμώνται οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο
Παράταση έως τις 30/9 για την υποβολή αιτήσεων στη δράση «e-Astypalea»