• Άρθρα

    Λαβίδας-Κουτσολιούτσος: Ο ένας στη σκληρή φυλακή, ο άλλος dolce vita – Ενα άρθρο για τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Βουλή: Υπερψηφίστηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο για την ταχεία πολιτική δίκη

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας


    Το παρόν άρθρο καλό είναι να το διαβάσει ο καθ’ όλα σοβαρός υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ίσως και κάποιοι απο την κυβέρνηση που έχουν σπουδάσει νομικά. Θα συνειδητοποιήσουν (για μία ακόμα φορά) γιατί η Ελλάδα είναι παράδεισος των απανταχού ανθρώπων που, ενώ κατηγορούνται για πολλά αδικήματα εν τούτοις,  δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα των τοίχων της φυλακής. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Γιατί εγώ καταλαβαίνω ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τα αλλάξει όλα. 

    Η ζωή λοιπόν παίζει πολλές φορές άδικα παιχνίδια. Πριν από λίγες ώρες μια αμερικανίδα δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημα του νεαρού επιχειρηματία Τηλέμαχου Λαβίδα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση του τον Ιανουάριο του 2020. 

    Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν προ μηνός και ο Λαβίδας προφυλακίστηκε αμέσως. 

    Οι δικηγόροι του ζήτησαν από τις αμερικανικές Αρχές να τον αφήσουν να βγει με εγγύηση από τη φυλακή και να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, τον Ιανουάριο που μας έρχεται, για τον ρόλο που υποτίθεται πως έπαιξε στο διεθνές κύκλωμα insider trading που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα.

    Μάλιστα ο νεαρός επιχειρηματιας θα έδινε ως  εγγύηση 25 εκατ. δολάρια μέσα στην οποία περιλαμβανόταν, το σπίτι του στην Νεα Υορκη. Την εγγύηση υπέγραφαν οι 3 του αδελφες , η μητέρα του και 4 φίλοι του οι οποίοι επίσης έδωσαν εγγυήσεις 1 εκατ δολαρίων. 

    Τι πιο σίγουρο για τους αμερικανούς;  Όμως η δικαστής αρνήθηκε την εγγύηση και έτσι ο νεαρός επιχειρηματίας (η γυναίκα του οποίου είναι έγγυος) παραμένει κρατούμενος σε μια απο τις χειρότερες φυλακές της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

    Ίσως μια εξήγηση είναι οτι η  δικαστής θεωρεί ότι ο Λαβίδας ξέρει πολλά περισσότερα απο όσα ο ίδιος λέει στο FBI. 

    Ας φύγουμε όμως απο την Νέα Υόρκη και ας προσγειωθούμε στην Αθήνα. 

    Τον Μάιο του 2018 ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τον πόλεμο στην Ελλάδα. Αυτό της Folli Follie. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επι ΣΥΡΙΖΑ, μετά απο πρωτοφανή καθυστέρηση 4-5 μηνών στέλνει τα στοιχεία στον εισαγγελέα και ασκούνται ποινικές διώξεις. 

    Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν περί τα τέλη του 2018. 

    Ομως ένα χρόνο μετά την άσκηση ποινικών διώξεων η ανακρίτρια δεν έχει καλέσει ακόμα την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τους άλλους κατηγορούμενους να απολογηθούν.  Όλοι οι σοβαροί επιχειρηματίες αναρωτιούνται:  Τι συμβαίνει; 

    Μεταξυ αστείου και σοβαρού λένε ότι εάν ο Λαβίδας κατηγορείτο στην Ελλάδα τώρα θα ήταν για ποτά και Dolce Vita στo I FRATI στη Κηφισιά όπως και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί 2 ποινικές διώξεις. 

    Ο Γιώργος Νίκας

    Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί οτι και ο άλλος κατηγορούμενος για την υπόθεση insider trading στις ΗΠΑ , ο επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας λέγεται οτι βρίσκεται στη Ελλάδα,  καθώς η χώρα μας ενώ έχει διμερή σύμβαση εκδόσεων με τις ΗΠΑ απο το  1932 , δεν υποχρεούται (δύναται) να εκδίδει έλληνες υπηκόους και δεν το έχει κάνει ποτέ έως τώρα. 

    Συνεπώς δεν μπορεί να εκτελεστεί διεθνές ένταλμα σύλληψης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά Ελληνα υπηκόου. 

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

    Αγαπητέ υπουργέ της Δικαιοσύνης, ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλαδος αυτοί που εσείς ζητάτε να βάλουν τα λεφτά τους και να επεδύσουν, θέλουν το δικαστικό σύστημα να δουλεύει άψογα και να τιμωρούνται όσοι “πληγώνουν” την οικονομία της Ελλάδος. 

    Όπως έχουμε δει τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότεροι επενδύουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και όλοι αυτοί όταν πάνε στο Λονδίνο,  οι τραπεζίτες τους ρωτούν τι γίνεται με την υπόθεση Κουτσολιούτσου.  Και σηκώνουν τους ώμους τους μη ξέροντας τι να απαντήσουν. Κάντε τους να αισθανθούν οτι η Ελλάδα είναι επιτέλους μια κανονική χώρα.

    Συνελόντι ειπείν όλοι οι Ελληνες πλέον καταλαβαίνουν οτι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Ας γίνει λοιπόν σε όλα τα επίπεδα. 



    ΣΧΟΛΙΑ