• Άρθρα

    Γεράσιμος Θωμάς: Καουμπόης

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Το management είναι μια δύσκολη υπόθεση. Δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Και όταν δεν μπορείς να ασκήσεις διοίκηση και να κάνεις  τσαμπουκάδες καλύτερα να ρωτήσεις.

    Ο νέος υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς ( έχει διατελέσει μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής οικονομικών της Κομισιόν αλλά και επικεφαλής του γραφείου του Γραφείου του Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια) μετά το δυστύχημα στον Πόρο με το ελικόπτερο, κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Οκταποδά και μετά από μια ανάκριση κάποιων ωρών του ζήτησε την παραίτηση του. Ο Λόγος;

    Γιατί είχε αγνοήσει μια επιστολή που του είχαν στείλει ότι το ελικοδρόμιο στον Πόρο είναι επικίνδυνο λόγω των καλωδίων.

    Επιπρόσθετα ζήτησε την παραίτηση από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Μαζί τους παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της εταιρίας.

    Σε αυτό το σημείο ο κ. Θωμάς έκανε ένα τραγικό λάθος.

    Το να ζητάς παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και ειδικότερα ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρίας είναι μάλλον άτοπο.

    Είτε φταίνε είτε όχι. Να δεχτώ οτι ο Οκταποδάς έφταιγε και έπρεπε να φύγει. Αλλά όλο το Διοικητικό Συμβούλιο;

    Η λογική του management λέει ότι πρώτα βρίσκεις τους αντικαταστάτες και μετά ζητάς τις παραιτήσεις.

    Περιμένεις δηλαδή κανένα μήνα μέχρι να βρεις τα νέα πρόσωπα που θέλεις.

    Το μήνυμα που έστειλε ο κ. Θωμάς σε μελλοντικά στελέχη που θα θελήσουν να αναλάβουν κρίσιμες θέσεις ήταν αρνητικό.

    Όταν στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει ικανά στελέχη στην κρατική μηχανή με λίγα λεφτά (περίπου 3.000 με 4.000 ευρώ καθαρά) θα πρέπει οι υπουργοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

    Δεν κάνεις τον καουμπόη και δεν βγάζεις το περίστροφο όπως στην Άγρια Δύση να πυροβολήσεις ανεξέλεγκτα. Το κάνεις χειρουργικά. 

    Μην κοιτάτε την περίπτωση της Βασιλικής Θάνου. Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά και όλοι το ξέρουμε αυτό. Η Θάνου συμβολίζει ολο τον αμαρτωλό ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Οκταποδάς όμως δεν νομίζω να συμβόλιζε τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Γνώμη μου είναι οτι η  πολιτική σε χαμηλότερα επίπεδα θα πρέπει να γίνεται με ηπιότερους όρους.

    Για να δείξεις και στους επόμενους που θες να προσελκύσεις δηλαδή στα επόμενα στελέχη ότι είσαι σοβαρός παίκτης. Αυτό ακριβώς που έχει αποδείξει ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

     



    ΣΧΟΛΙΑ