• Άρθρα

    Η διττή σημασία της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης

    • Μένιος Κορομηλάς, Πολιτικός Μηχανικός, Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ
    Μένιος Κορομηλάς

    Μένιος Κορομηλάς


    Από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγκεκριμένες λύσης για ένα κρίσιμο ζήτημα της εποχής, το πρόβλημα της στέγασης.

    Αναπτύσσοντας ένα δίχτυ προστασίας και θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον η κυβέρνηση μέσω ενός συνολικού προγράμματος ύψους 1,8 δισ. ευρώ δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους πολίτες να αποκτήσουν ή να μισθώσουν ένα φθηνότερο σπίτι.

    Την ανάταση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας συνοδεύει – όπως είναι επόμενο – η άνοδος των αντικειμενικών αλλά και των πραγματικών αξιών των ακινήτων, καθώς και των ενοικίων.

    Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζοντας το πρόβλημα δρομολόγησε μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης, η εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος δανείων με συγχρηματοδότηση κράτους και τραπεζών καθώς και η δημιουργία ενός ακόμη στοχευμένου «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για χιλιάδες νέους. Ξεχωρίζει ακόμη η νέα δράση της «κοινωνικής αντιπαροχής», μια πρωτοβουλία που ήδη ακολουθούν πολλά ευρωπαϊκά κράτη με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης.

    Η θεσμοθέτηση των εργαλείων αυτών κάνουν ξεκάθαρη την πρόθεση του Πρωθυπουργού για την υποστήριξη και την ενίσχυση της νέας γενιάς, των αυριανών πρωταγωνιστών. Παράλληλα όμως φανερώνει την προτεραιότητα που δίνει πάντα η κυβέρνηση στη διττή ωφέλεια των μέτρων που εφαρμόζει, καθώς πρόκειται για πρωτοβουλίες που θα έχουν αντίκτυπο σε περισσότερες από μια κοινωνικές ομάδες.

    Οι δράσεις της κυβέρνησης για το στεγαστικό αφορούν πρωτίστως τους νέους, ωστόσο τονώνουν συγχρόνως τον κατασκευαστικό κλάδο και την αγορά των ακινήτων. Η κοινωνική αντιπαροχή, η ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών αλλά και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» έρχονται να συμπληρώσουν το ήδη επιτυχημένο μοντέλο συγχρηματοδότησης δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, και να δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, τόσο για επιστημονικό όσο και για τεχνικό προσωπικό της χώρας μας.

    Οι στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των νέων ανθρώπων προσδίδουν μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στον κατασκευαστικό κλάδο, που με τη σειρά της δίνει ώθηση σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία. Παράλληλα όμως φανερώνουν μια κυβέρνηση που μπορεί να απαντήσει, γρήγορα και αποτελεσματικά, σε κάθε νέα πρόκληση και να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία προς όφελος των πολιτών.

    Μετατρέποντας τα εμπόδια σε ευκαιρίες προόδου η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, καθώς πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη σε διάφορούς τομείς και οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στις παράλληλες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Χάρη στη συνέπεια και τη σκληρή δουλειά της Νέας Δημοκρατίας η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει πλέον χειροπιαστά οφέλη για κάθε Έλληνα, γεγονός που ενδυναμώνει τη σχέση εμπιστοσύνης με τος πολίτες και επιτρέπει σε όλους μας να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλο το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ