• Άρθρα

    Χατζάρα… στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Σγουρό


    Διάβασα με προσοχή την… καθυστερημένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του Γιάννη Σγουρού, δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα.

    Θα τον θυμάστε όλοι από τα… όμορφα χρόνια του Αυριανισμού ή θα τον μάθατε από τις τοποθετήσεις που κάνει κατά καιρούς. Τοποθετήσεις για τις οποίες έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις καθώς χαρακτηρίζονται από φιλορωσική διάθεση, ακραίο αντισιμιτισμό, ρατσισμό και συνωμοσιολογία σε ακραία μορφή.

    Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής.

    Και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Θανάσης Γκλαβίνας, έκανε μια ανάρτηση παίρνοντας θέση για τον Σπ. Χατζάρα ο οποίος πόζαρε με μπλουζάκι στο οποίο διακρίνεται το «Ζ», γνωστό σύμβολο της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Ο ίδιος έχει πει μεταξύ άλλων:  « Ομολογώ !Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την #Ρωσία και την #Σερβία. Δεν συμπαθώ τους #Ζελένσκι και τους #Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες».

    Απόψεις του είναι, ο καθένας έχει κι από μία, όμως, τι λέει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Σγουρός και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει; Συμφωνούν με τον κ. Χατζάρα; Αποδοκιμάζουν; Εκαναν κίνηση να τον διαγράψουν;

     

     

     

    Ο κ. Γκλαβίνας, λοιπόν, στην τοποθέτησή του, κι αφού προκλήθηκε σάλος, έγραψε: «Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράτάξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

    Ο δε Γιάννης Σγουρός πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι… ανασύρθηκαν από τα άδυτα του διαδικτύου αναρτήσεις που έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια, τις οποίες χαρακτηρίζει «απόλυτα καταδικαστέες».

    Ο κ. Χατζάρας έγραψε: «Εζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα  είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του ’89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα».

    Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή από όλους, όμως, το πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σγουρός. Όταν φτιάχνουν ψηφοδέλτιο με τι κριτήρια βάζουν υποψήφιους; Δεν τους τσεκάρουν; Δεν βλέπουν αν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι μπορεί να βλάψουν την εικόνα τους και την προσπάθεια που κάνουν;

    Προφανώς όχι καθώς το δις εξαμαρτείν ουκ… κόμματος σοφού αφού πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την απομάκρυνση από το ψηφοδέλτιο Σγουρού ενός άλλου υποψήφιου, του Μιχάλη Μπέλλα, για ακραίες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

    Τότε είχε διαγραφεί ο Μπέλλας από την παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», τώρα γιατί όχι;

    Κι εν πάση περιπτώσει δεν θα έπρεπε ο κ. Σγουρός και το ΠΑΣΟΚ να έχουν ξεκαθαρίσει το ψηφοδέλτιο που κατεβάζουν από ανθρώπους με τέτοιες απόψεις;

    Αυτό είναι σύμπτωμα των κομμάτων που επιλέγουν παρατάξεις και υποψήφιους χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, χωρίς έλεγχο, χωρίς καμιά διάθεση για να εντάξουν νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με προοδευτικές θέσεις και όχι βαρίδια του παρελθόντος και πολιτικούς δεινόσαυρους.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να κάνουν μια γερή αυτοκριτική το βράδυ της επόμενης Κυριακής όταν θα δουν ότι οι επιλογές τους καταρρέουν κι αυτό που μένει είναι το στίγμα που αφήνει ο Χατζάρας και ο Μπέλλας.

     

    Διαβάστε επίσης:

     

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ