• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: To θολό μυαλό των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και η Pitsos

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Τις τελευταίες ώρες τα social media έχουν γεμίσει από σχόλια συριζαίων ότι δήθεν ο Μητσοτάκης φταίει που φεύγει η Pitsos από την Ελλάδα.

    Δυστυχώς η θολούρα και η αμορφωσιά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βουλευτών δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργεί μια πολυεθνική.

    Καταρχήν να τους θυμίσω την παλαιότερη δήλωση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη ήδη από 2017 ότι «το κλείσιμο της Pitsos δεν δείχνει κενό εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί μέρος αναδιάρθρωσης της πολυεθνικής που το ελέγχει».

    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε λάβει δύο φορές επιστολή από τους εργαζομένους του εργοστασίου, στις οποίες τον ενημέρωναν αναλυτικά για τις αποφάσεις του ομίλου, χωρίς ποτέ να απαντήσει.

    Η τότε κυβέρνηση αδράνησε και αδιαφόρησε ακόμη και την ύστατη στιγμή και ως εκ τούτου η κατάσταση κατέστη μη αναστρέψιμη.

    Μάλιστα τον Αύγουστο του 2018 ο δημοσιογράφος του mononews Γιώργος Μανέττας έγραφε: «Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που τρεις από τις ισχυρότερες μορφές του εγχώριου επιχειρείν, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος και ο Γιώργος Μυλωνάς, έκαναν έκκληση για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και ζήτησαν έμπρακτη στήριξη, λέγοντας πως οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν πολλά να προσφέρουν στην εθνική οικονομία».

    Είναι ξεκάθαρο, επομένως, ότι οι λόγοι της οριστικά προαναγγελθείσας από το 2017 μεταφοράς του εργοστασίου εκτός Ελλάδας ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

    Γιατί οι πολυεθνικές έτσι λειτουργούν. Αποφασίζουν 2-3 χρόνια νωρίτερα τι θα κάνουν. Και όχι 1-2 μήνες πριν.

    Και μην σας πω για τους Κινέζους. Αυτοί επενδύουν με την σκέψη τι θα γίνει 60 χρόνια μετά. Αλλά τέλος πάντων.

    Στο μυαλό του Σύριζα όλα αυτά τα χρόνια ήταν κυρίως ένα πράγμα. Το Δημόσιο. Αυτό έχουν μάθει. Να διορίζουν τους δικούς τους χωρίς να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Λογικό.

    Κανείς από αυτούς δεν δούλεψε ποτέ για να ξέρει τι σημαίνει ιδιωτικός τομέας.

    Το μυαλό τους ήταν επίσης στον Στάλιν και στον Λένιν. Α ναι. Και στα κόλπα με τους Πετσίτηδες και τους Καλογρίτσες. Επίσης να ποδηγετήσουν την Δικαιοσύνη.

    Και φυσικά στις κρυφές συνεννοήσεις με την Χρυσή Αυγή για να παραμείνουν στην εξουσία.

    Η αλήθεια για τον Τσίπρα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε εκείνο το προσωπικό για να συνομιλήσει με τα αφεντικά της γερμανικής πολυεθνικής που ανήκει η φίρμα της Pitsos.

    Γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όπως αποδείχθηκε χαμηλής μορφωτικής στάθμης και σε όλη την Ευρώπη τους είχαν πάρει στην πλάκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε όποιον αρέσει.



    ΣΧΟΛΙΑ