• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Πέτα τον Μπογδάνο από το τρένο (part 2)

    Κώνσταντίνος Μπογδάνος. Δημοσιογράφος

    Κώνσταντίνος Μπογδάνος. Δημοσιογράφος


    Το μηντιακό σύστημα του Γιάννη Αλαφούζου ανέκαθεν ξεχώριζε  τους καλούς δημοσιογράφους. Βλέπε τον Μπάμπη.  Πολύ καλός αναλυτής, διαβασμένος  αλλά όσο έγραφε στις εφημερίδες κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Μόλις “το χλωμό πρόσωπο” βγήκε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο έγινε γνωστός.  Όμως είχε τα φόντα, την μόρφωση, την παιδεία. Το ίδιο και η Κοσιώνη. Διαβασμένη, πειθαρχημένη και ξέρει να κρατάει ισσοροπίες. Πάμε τώρα στον Μπογδάνο.  Ξαφνικά κάποιοι στεναχωρήθηκαν που χθες η ΝΔ τον “πέταξε”  έξω από τα ψηφοδέλτια της. Κάποιοι πικράθηκαν καθώς λένε οτι επειδή έχει 30.000 ακολούθους στο twitter η στο facebook (δεν θυμάμαι ακριβώς) θα έφερνε ψήφους στο κόμμα. Κάποιοι άλλοι είπαν οτι τον έδιωξαν κάπως άτσαλα. Ας μου επιτραπεί η έκφραση: Μπούρδες. Καλά έκαναν. 

    Ας δούμε ψύχραιμα την ξέφρενη πορεία του Μπογδάνου στα media. Τον ανακάλυψαν στον ΣΚΑΙ και ξαφνικά του έδωσαν εκπομπή στην τηλεόραση. 

    Η δημοσιογραφική του πορεία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δηλαδή δεν ήταν ένας καλός δημοσιογράφος σε κάποιον τομέα. Απλά λένε οτι έγραφε στην τηλεόραση. 

    Ένας δημοσιογράφος που είχε την ατάκα και προσπαθούσε να δημιουργήσει (συνήθως αρνητικές) εντυπώσεις. 

    Αυτό που έκανε (και κάνει) ήταν να οξύνει τα πνεύματα και με ένα ύφος πομπώδες να προκαλεί αντιδράσεις. Του στυλ “Τώρα θα σου δείξω εγώ”. 

    Όταν όμως ήλθαν τα δύσκολα ο ΣΚΑΙ τον έδιωξε.   

    Φυσικά ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Δεν στέκομαι σε αυτό. Ο λόγος σοβαρός (είχε πει ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν πρώην σύντροφοι του Έλληνα Πρωθυπουργού) αλλά είναι γεγονός οτι το κανάλι , λένε όσοι συνομιλούν μαζι του, δεν ήθελε να τον προστατεύσει.  (part 1) 

    Τώρα πάλι για μια χαζή ατάκα για την ΕΡΤ , η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη “τον πέταξε”  έξω το τρένο. Και καλά έκανε. Αυτή κρατάει το μαχαίρι και το πεπόνι.  (part 2). Όταν κάποιος δημιουργεί προβλήματα,  τον καθαρίζεις.

    Άρα ειναι η δεύτερη φορά που κάποιος τον πετάει εκτός συστήματος. Πρώτα ο ΣΚΑΙ, μετά η ΝΔ.  Και όλα αυτά για 2 ατάκες. 

    Φυσικά η ατάκα είναι αφορμή κάποιος να σε ξεφορτωθεί. Οι αιτίες είναι πολλές. 

    Επί της ουσίας ο τύπος είναι αυτοκαταστροφικός. Στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να τον χειροκροτήσει η αρένα των social media , πετάει μια ατάκα και όποιον πάρει ο χάρος. 

    Αρκούν όλα αυτά για να κάνεις καριέρα; Δεν νομίζω. Δεν νομίζω γιατί η καριέρα συνοδεύεται  συνήθως (ακόμα και σήμερα) από υψηλές απολαβές. Όμως καταλαβαίνω ότι δεν τις έχει.

    Επι της ουσίας ο άνθρωπος αυτός,  κάποιοι λένε,  οτι πρέπει να αναθεωρήσει την συνολικότερη στάση του. Αλλιώς θα ακολουθήσει part 3 και part 4!!!



    ΣΧΟΛΙΑ