• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Ήθελαν να λεηλατήσουν τις θυρίδες για να πλουτίσουν

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Ακόμα ένα «βρώμικο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε χθες ο Χανιώτης βουλευτής Παύλος Πολάκης.

    Ένα σχέδιο που ναι μεν είχε ακουστεί το 2015 αλλά συνέχεια το διέψευδαν. Ήθελαν να ανοίξουν τις θυρίδες και να πάρουν τα μετρητά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποκάλυψη περί θυρίδων προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την διάρκεια της εξέτασης του από τον Θανάση Πλεύρη.

    Ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε από τον Παύλο Πολάκη εξηγήσεις για τους λόγους που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε δελτίο τιμών για τα φάρμακα το 2015, παράλειψη που όπως υπενθύμισε, ήταν ενάντια στον σχετικό νόμο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Υγείας απέδωσε την “αμέλεια” στην γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα, και αφού πρώτα είπε στον βουλευτή ότι δεν έγιναν και άλλα πράγματα, φέρεται να πρόσθεσε ότι μεταξύ αυτών που δεν έγιναν τον Αύγουστο του 2015, ήταν και ότι δεν άνοιξαν οι θυρίδες των τραπεζών – λόγω των αντιδράσεων- που μέσα έκρυβαν δισεκατομμύρια.

    Τι να τα κάνουν,όμως τα μετρητά;  Όχι φυσικά για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις αλλά για να γίνουν οι ίδιοι πλούσιοι, όπως ο γνωστός ευρωβουλευτής ο μεγιστάνας του real estate κ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Επρόκειτο για ένα νοσηρό σχέδιο. Μην νομίζετε ότι ήθελαν να λεφτά για να σώσουν την χώρα. Να γίνουν οι ίδιοι πλούσιοι ήθελαν.

    Η λογική είναι σατανική αλλά τόσο απλή: Στις θυρίδες δεν καταγράφεται πουθενά το περιεχόμενο τους. Άρα όταν λεηλατήσεις μια θυρίδα ο μόνος που έχει γνώση είναι αυτός που τα κλέβει. Άρα εύκολα τα μισά λεφτά τα βάζεις στην τσέπη.

    Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο πάρα μόνο ο κάτοχος του.

    Και όπως είναι γνωστό μια θυρίδα μπορεί να περιέχει από λίρες, ρολόγια και μετρητά.

    Φυσικά ποιος ανόητος σκέφτηκε αυτό το σχέδιο δεν θα το μάθουμε ποτέ.

    Το αποκάλυψε ένα ζεστό βράδυ του Ιουνίου του 2015 η άλλη πλούσια του ΣΥΡΙΖΑ η κρητικιά τότε αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, σε ένα τηλεοπτικό πάνελ στον Alpha TV λέγοντας: «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».

    Φυσικά τότε την ερώτηση την είχε κάνει ο δημοσιογράφος του Alpha TV Δήμος Βερύκιος ο οποίος προφανώς ήξερε το σχέδιο του Τσίπρα για να λεηλατήσει τις θυρίδες.

    Φυσικά ο ίδιος μετά χαιρόταν για την αποκάλυψη…

    Όσοι είχαν δει  εκείνη την εκπομπή έμειναν με το στόμα ανοικτό από την θράσος της υπουργού αλλά και την δυστοκία των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων να αρθρώσουν αντίλογο στην άλογη κουμμουνιστικών απόψεων υπουργό. Απαράδεκτη αντιμετώπιση από τους δημοσιογράφους του πάνελ…

    Λίγο μετά, όμως, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.

    Φυσικά λίγες ημέρες πριν την δήλωση αυτή και την επιβολή των Capital Controls η 85χρονη μητέρα της υπουργού είχε αποσύρει από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 200.000 ευρώ!!!

    Ανάλογες απόψεις είχε εκφράσει και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε τονίσει ότι υπάρχουν περί τις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και για αυτό πρέπει να οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί.

    Σχέδια που ευτυχώς δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.



    ΣΧΟΛΙΑ