• Άρθρα

    Άμεση ανάλυση: Τι θα συμβεί σε Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Φουρλή

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης με το κλείσιμο της 24/25-03-22 

    Γενικός Δείκτης

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 825  μονάδων (κλείσιμο).

    Εξακολουθεί να διατηρείται η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεσοπρόθεσμη διόρθωση. Η τιμή του ΓΔ πλησίασε τις 833 μονάδες και πολύ σύντομα θα γίνει εμφανές αν το επίπεδο αυτό μπορεί να ανακόψει την καθοδική πορεία της αγοράς ή αν θα υπάρξει καθοδική συνέχεια ώστε η βραχυπρόθεσμη τάση να γίνει και αυτή καθοδική.

    Όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη εκτίμηση είναι πιθανό να ολοκληρώθηκε το ανοδικό κύμα Β στις 879 μονάδες και να βρίσκεται σε εξέλιξη το καθοδικό κύμα C. (Η υπόθεση ακυρώνεται με υπέρβαση των 879 μονάδων και επιβεβαιώνεται με υποχώρηση χαμηλότερα των 789 μονάδων).

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι να διατηρηθεί η τιμή του ΓΔ υψηλότερα των 833 μονάδων.

     

    ΔΤΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 568  μονάδων (κλείσιμο).

    Η απώλεια των 609 μονάδων επαναφέρει την πιθανότητα ο τραπεζικός δείκτης να δοκιμάσει ξανά τη στήριξη του SMA200 και της ανερχόμενης Α ενώ ενισχύει και το ενδεχόμενο να ολοκληρώθηκε η ανοδική αντίδραση στο υψηλό της 17/3.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι να διατηρηθεί η τιμή του τραπεζικού δείκτη ψηλότερα των στηρίξεων (SMA200 και ανερχόμενη Α).

    ΔΕΗ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική. Αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 7,80€ (κλείσιμο)

    Η μετοχή κινήθηκε όλη την περασμένη εβδομάδα καθοδικά και πλέον άγγιξε το χαμηλό των 120 ημερών στα 7,08€ χωρίς να δείξει καμία διάθεση να κινηθεί ανοδικά.

    Διατηρείται η μεσοπρόθεσμη καθοδική προοπτική.

    Στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 να δώσει «σημεία ζωής», δηλαδή να εκδηλώσει μια ανοδική αντίδραση είτε από την επαφή με το επίπεδο του προηγούμενου χαμηλού είτε αφού σημειώσει νέο χαμηλό από την επίδραση της παλιά στήριξης στα 6,75€ προκειμένου να πετύχει την υπέρβαση των 7,80€ όχι τόσο για να αντιστρέψει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική όσο για να ακυρώσει το εφιαλτικό σενάριο της καθοδικής συνέχειας μέχρι τα 6€ ή και τα 5€ που έχει ενεργοποιηθεί με την καθοδική διάσπαση αυτού του σημαντικού επιπέδου.

    Eurobank (ΕΥΡΩΒ)

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 0,91€ (κλείσιμο).

    Μετά από 6 ημέρες παραμονής υψηλότερα του SMA50 τελικά η τιμή της μετοχής  ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 τον διέσπασε καθοδικά.

    Διατηρείται η ουδετερότητα της μεσοπρόθεσμης τάσης όμως πλέον η προοπτική είναι καθοδική.

    Η αντίσταση στο 1,05€ φαίνεται αρκετά ισχυρή όπως ήταν αναμενόμενο και άσκησε αρκετή πίεση για να αντιστρέψει την πορεία της μετοχής και να διασπάσει τον SMA50.

    Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν θα δοκιμαστεί και η ισχύς της στήριξης στα 0,98€.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η διατήρηση της στήριξης στα 0,98€ ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για την εκδήλωση ανοδικής αντίδρασης ώστε να επιτευχθεί η ανάκτηση του SMA50 και η υπέρβαση της αντίστασης στα 1,05€ που θα ανοίξει το δρόμο προς τα 1,17€.

    Fourlis (ΦΡΛΚ)

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική για τον ΦΟΥΡΛΗ (ΦΡΛΚ) ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,685 €.

    Μάχη δίνει η μετοχή  ΦΡΛΚ 2,26% 4,08 προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο των 3,70€ και να αποφύγει την πιθανότητα να δοκιμαστεί ξανά το χαμηλό στα 3,475€ ως στήριξη.

    Οριακά διατηρεί την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση ενώ η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η μετοχή να κρατήσει τα 3,70€ ως στήριξη ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες ανοδικής συνέχειας προς την επόμενη αντίσταση (4,10€) όπου πιθανόν θα συναντήσει και την συνδυασμένη πίεση των SMA50-200.

    ΟΤΕ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 17,24€ (κλείσιμο).

    Μετά την διάσπαση των 16,75€ η τιμή της μετοχής ΟΤΕ -1,22% 13,81 υποχώρησε χαμηλότερα και από τον SMA200. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική ενώ είναι πιθανό να βρίσκεται σε εξέλιξη μια διόρθωση τύπου ABC που έχει στόχο κοντά στα 15€.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι να διακοπεί το συντομότερο δυνατόν η καθοδική πορεία της μετοχής ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες τερματισμού της διόρθωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση της τεχνικής εικόνας της μετοχής η υπόψη διόρθωση είναι πιθανό να είναι κύμα 4 με τυπικούς διαδοχικούς στόχους τα 15,35€, 14,40€ και 13,45€.

    Είναι σύνηθες τα κύματα 4 να ολοκληρώνονται κοντά στο επίπεδο ολοκλήρωσης του κύματος 4 του αμέσως προηγούμενου βαθμού δηλαδή κοντά στα 14,90€.

    Αυτό κάνει πιθανότερους τους δύο πρώτους τυπικούς στόχους και όλη την περιοχή μεταξύ αυτών ως πιθανή τιμή ολοκλήρωσης της διόρθωσης (ABC).

    Σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης (κίνηση χαμηλότερα των 14,40€) δεν υπάρχει σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση δυνατότητα υποχώρησης της τιμής χαμηλότερα των 13,35€

     

     S&P 500

    Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Επιβεβαιώθηκε η υπέρβαση του SMA50 και της κατερχόμενης Κ ενώ πέτυχε και την υπέρβαση του SMA200 που αλλάζει την τεχνική εικόνα του δείκτη.

    Ισχύει ο ανοδικός στόχος στις 4725 μονάδες που τέθηκε με την ολοκλήρωση του σχηματισμού διπλού πυθμένα (γραμμή λαιμού η NL).

    Δεν υφίστανται κάποιες αντιστάσεις μέχρι τις 4725 μονάδες και  έτσι αν το γενικό κλίμα των διεθνών αγορών διατηρηθεί τουλάχιστον αμετάβλητο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φτάσει ο δείκτης μέχρι εκεί.

    WTI

    Συνεχίστηκε η αναμενόμενη  ανοδική αντίδραση από την επαφή με τον SMA50 που αποτελεί στήριξη για την τιμή του “μαύρου χρυσού”.

    Το επίπεδο των 93,5$ αποτελεί τη γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού διπλής κορυφής που βρίσκεται υπό κατασκευή και ακυρώνεται μόνο με την επίτευξη νέου υψηλού.

    Αν ολοκληρωθεί η διπλή κορυφή σηματοδοτεί τη συνέχεια της διόρθωσης και θέτει καθοδικό στόχο τουλάχιστον στην περιοχή του SMA200 ή και χαμηλότερα.

    Μέχρι τότε όμως η μεσοπρόθεσμη τάση διατηρείται ανοδική.

     * Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ