• Άρθρα

    Άγης Βερούτης: Με τα δικά μου λεφτά ρε;

    • Contributor
    'Αγης Βερούτης

    ‘Αγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    Συνέβη σήμερα το πρωί. Πάω στην τράπεζα που έχουμε καταθέσει τα χαρτιά φοίτησης σε χώρα της Ευρώπης, της μεγάλης κόρης μου, ώστε να μπορούμε να της στέλνουμε κατόπιν άδειας του ελληνικού κράτους χρήματα για φαγητό και ενοίκιο. Πάμε λοιπόν να στείλουμε την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο για να μην μείνει στο δρόμο το Σεπτέμβριο.

    Αφού συμπληρώνουμε όλα τα χαρτιά η τραπεζική υπάλληλος μας ζητάει αποδεικτικό πως όντως σπουδάζει, ώστε να μας επιτρέψουν να εξάγουμε ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

    Βρίζω ασταμάτητα.

    Παίρνω τηλ. το πανεπιστήμιο, λέω πως τηλεφωνώ από την Ελλάδα και με συνδέουν με μια ευγενέστατη κυρία Η ΟΠΟΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΑΩ. Μετά από 10′ αδυναμίας συνεννόησης μου κλείνει το τηλέφωνο.

    Μιλάω στην κυρία τραπεζική υπάλληλο της Πειραιώς που μου εξηγεί πως το χαρτί αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η παρανομία να ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
    Μου εξηγεί πως κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της αν στείλει την Αίτηση Εξαγωγής Συναλλάγματος χωρίς το πιστοποιητικό συνέχισης φοίτησης.

    ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:

    – Μιλάω πλέον σπαστά αγγλικά και ζητάω συγγνώμη που τηλεφωνώ από την Αφρική.
    – Εξηγώ πως στην Αφρική ζητούν ειδικό χαρτί για εξαγωγή συναλλάγματος.
    – Με συνδέουν με ειδική σύμβουλο του πανεπιστημίου για Αφρικανούς, την κ. Ρουθ, ενώ στην αναμονή των 30″ σε άπταιστα αγγλικά και κάποια αφρικανική γλώσσα εξηγούν πως θα με βοηθήσει άμεσα η ειδική σύμβουλος.
    – Σε περίπου 45″ η κ. Ρουθ έχει καταλάβει τι χρειάζομαι. Μου εξηγεί πως θα το σκανάρει στα επόμενα 3′ και θα το στείλει στο email της κόρης μου λόγω του νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Με ευχαριστεί που η κόρη μου επέλεξε να φοιτά στο πανεπιστήμιο τους.
    Στο 1′ λεπτό έχουμε κλείσει το τηλέφωνο.
    – Δυο λεπτά αργότερα τηλεφωνώ στην κόρη μου που έχει λάβει το σκαναρισμένο και υπογεγραμμένο Πιστοποιητικό Συνέχισης Φοίτησης, και μου το στέλνει άμεσα.
    – Το προωθώ στην κυρία τραπεζική υπάλληλο και ολοκληρώνει το έμβασμα.

    Συμπέρασμα: ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

    ΥΓ: Όποιος δεν το αποδέχεται αυτό να πάει στον ΟΑΕΕ να κόψει τις φλέβες του, όπως ο κύριος σήμερα που τον έφερε στο μη-παρέκει ο γραφειοκράτης καρεκλοκένταυρος που πληρώνουμε όλοι οι του ιδιωτικού τομέα για να μας βασανίζει.

    Ο Άγης Βερούτης είναι οικονομολόγος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/gpoulopoulos-mega-den-proskomise-forologiki-enimerotita-ston-diagonismo-gia-tis-tileoptikes-adies/60599

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tourismos-xenodochi-katastrofologoun-ke-kountoura-esiodoxi/60586



    ΣΧΟΛΙΑ