• Πολιτική

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ποια είναι η νέα υφυπουργός υποδομών και οι σχέσεις με την Εκκλησία

    Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών


    Η Χριστίνα Αλεξοπούλου από την Πάτρα είναι αναμφισβήτητα το νέο πρόσωπο που κάνει δυναμικά την εμφάνισή του, όχι μόνο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και στην πολιτική σκηνή, καθώς ανέλαβε από χθες τα καθήκοντα της Υφυπουργού Υποδομών.

    Ο νέος υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας είναι ευρύτερα γνωστός από τη μακρά του θητεία στο Υπουργείο Οικονομικών, τόσο στην προηγούμενη Κυβέρνηση όσο και παλαιότερα στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

    Όσο για τον Νίκο Ταχιάο, που αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών, πρόκειται για ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος με σημαντική εμπειρία στα έργα των μεταφορών, καθώς έχει διατελέσει ως Πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ (δηλαδή της πρώην Αττικό Μετρό).

    Τα social media και η σχέση με την Εκκλησία

    Η νέα Υφυπουργός έχει σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς διατηρεί και ενημερώνει συνεχώς τους λογαριασμούς της στο facebook, το twitter και το instagram, ενώ έχει φτιάξει και προσωπικό κανάλι στο YouTube.

    Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι η φωτογραφία εξωφύλλου στο Facebook, στην οποία η κ. Αλεξοπούλου φωτογραφίζεται μαζί με τη μοναχή Θεοδοσία και στη λεζάντα σημειώνονται τα εξής:

    «Με την ευχή της Γερόντισσας, όπως στις 8 Ιουλίου του 2019, έτσι και στις 22 Μαΐου του 2023».

    Η πρόσφατη φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook, η Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Πηγές από τον κύκλο της Aχαιής βουλευτού αναφέρουν ότι η κ. Αλεξοπούλου διαθέτει ισχυρή πνευματική σχέση με την ιερά μονή της Βαρνάκοβας στην περιοχή της Φωκίδας, στην οποία βρίσκεται η εν λόγω γερόντισσα.

    Μάλιστα, η νέα υφυπουργός θεωρεί τη γερόντισσα σαν «δεύτερη μητέρα της», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και για αυτό τον λόγο έχει αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη των έργων που πραγματοποιούνται στη Μονή.

    Σημειώνεται ότι η Μονή Βαρνάκοβας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από δύο πυρκαγιές, το 2017 και το 2020.

    Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι της Ρούμελης, το οποίο ιδρύθηκε το 1077 όταν αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ο Μιχαήλ Ζ’ Δούκας. Μάλιστα, σε αυτό έχουν εντοπιστεί τάφοι μελών της αυτοκρατορικής δυναστείας των Κομνηνών.

    Ποια είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Γέννημα Θεσσαλονίκης και θρέμμα της αχαϊκής πρωτεύουσας η Χριστίνα Αλεξοπούλου έχει περάσει όλη της τη ζωή στην Πάτρα και έχει καταφέρει να ανέλθει στον επαγγελματικό και πολιτικό στίβο της Περιφέρειας, καθώς είναι η δεύτερη φορά που εκλέγεται με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς (25.659 ψήφοι) στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Μεγαλωμένη στην Πάτρα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, που είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός από την πανεπιστήμιο της πόλης, διαθέτει σημαντική εμπειρία στα δημόσια έργα, καθώς ο πατέρας της είναι εργολάβος.

    Έχει εργαστεί από όταν ήταν φοιτήτρια ως ιδιωτική υπάλληλος στον κλάδο των δημοσιών έργων, καθώς έχει κάνει την πρακτική της στην κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και είναι η πρώτη γυναίκα που έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ασφαλτοστρώσεις.

    Γεγονός το οποίο της δίνει σημαντική πρακτική εμπειρία στα οδικά έργα, τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί από τη νέα της θέση.

    Μάλιστα, τα πιο σημαντικά έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο είναι ο Ε-65, τα δύο τμήματα του ΒΟΑΚ, αλλά και το Πάτρα-Πύργος για το οποίο η Aχαιή υφυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

    Εκτός, όμως, από τα οδικά έργα έχει εμπειρία και στα σιδηροδρομικά έργα, καθώς έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα, για την οποία έχει τοποθετηθεί και με ερωτήσεις στη Βουλή με πιο πρόσφατη αυτήν της 10ης Φεβρουαρίου.

    Επίσης, η 44χρονη υφυπουργός έχει διατελέσει σε πλήθος θέσεων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και έχει υπάρξει μέλος της κεντρικής του αντιπροσωπείας.

    Εκτός, όμως από την έντονη δραστηριότητα στον τομέα των υποδομών, η 44χρονη προάγει την εξωστρέφεια της Αχαΐας, καθώς έχει διατελέσει ως Πρόεδρος της ομάδος Ελλάδας-Ελβετίας.

    Επίσης, έχει φιλοξενήσει στην πατρίδα της πρέσβεις από την Ελβετία και την Πολωνία, οι οποίοι είχαν συναντηθεί με τους φορείς της περιοχής, όπως οι Δήμαρχοι, το ΤΕΕ και τα πανεπιστήμια.

    Επιπλέον, δραστηριοποιείται και στον κοινωνικό στίβο, καθώς έχει «σηκώσει» ψηλά σημαντικά θέματα, όπως το μπούλινγκ και η ευαισθητοποίηση για τη νόσο του ιού HIV για την οποία έχει εκπροσωπήσει τη Βουλή και τη Νέα Δημοκρατία σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά.

    Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, είναι παντρεμένη από το 2016 με το γνωστό δικηγόρο Θεόδωρο Τζαμαλούκα που έχει την έδρα του στην Πάτρα και έχουν μαζί μία πεντάχρονη κόρη.

    Διαβάστε επίσης

    Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας για δεύτερη φορά – 39ος υπουργός από τη Μεταπολίτευση

    Το «υπόλοιπο» των 9,2 δισ ευρώ που θα βρει μπροστά του ο νέος υπουργός υποδομών – Ποιοι όμιλοι το διεκδικούν



    ΣΧΟΛΙΑ