• Πολιτική

    Χυδαιότητες Βελόπουλου κατά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή

    • NewsRoom
    βελοπουλος

    Κυριάκος Βελόπουλος


    Ανοίκεια επίθεση κατά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,  με χυδαία υπονοούμενα για γιατρούς που έχουν  σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες, εξαπέλυσε  ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, που βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να υποχωρούν στις δημοσκοπήσεις, αποφάσισε να αναπαράγει ασυνάρτητες διαδικτυακές εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν σχετικά με τη σύσταση της χρήσης μάσκας κατά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την αύξηση του κόσμου στους δημόσιους και επιχειρηματικού χώρους, σε αντιδιαστολή με τις πιο προσεκτικές συστάσεις για την χρήση τους την περίοδο του lockdown.

    «Θα σου πω εγώ ποιες είναι οι σχέσεις των κορυφαίων καθηγητών με τις φαρμακευτικές» είπε, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φώναζαν «ντροπή». «Γιατί ντροπή; Εμένα με εξέλεξαν. Τον κ. Τσιοδρα τον φυτέψατε εσείς. Το κόμμα σας, η κυβέρνησή σας. Ντροπή δική σας», έσπευσε να απαντήσει ο κ. Βελόπουλος.

    «Άλλα μας έλεγε ο κ. Τσιόδρας πριν απο 20 ημέρες και άλλα τώρα. Τότε μας έλεγε να μην βάζουμε μάσκες» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, πρότεινε την αποπομπή του καθηγητή από επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων, προτείνοντας να τοποθετηθεί στη θέση του ο  Ελληνοαμαρικανός επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης.

    Ο κ. Βελόπουλος επέμεινε στον χαρακτηρισμό «φυτευτός».  Μάλιστα, παρά τις παρατηρήσεις του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα αλλά και βουλευτών από όλα τα κόμματα που του ζήτησαν να ανακαλέσει, ο ίδιος επέμεινε στον όρο.

    «Ο Τσιόδρας «φυτεύτηκε». Δεν το παίρνω πίσω. Διορίστηκε. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός και είναι στο Στάνφορντ. Εγώ θα πειράζω την Ιερή Αγελάδα και τον Βούδα κάθε κυβέρνησης» επέμεινε ο κ. Βελόπουλος.

    Οι μετανάστες τρώνε αδέσποτα σκυλιά

    Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά τους στους μετανάστες, λέγοντας πως τρώνε αδέσποτα σκυλιά. Ο κ. Βελόπουλος κατέθεσε, μάλιστα, για τα πρακτικά ψηφιακό δίσκο υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι τα αδέσποτα έχουν εξαφανιστεί γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

    «Οι φιλοζωϊκές δεν γνωρίζουν το γιατί. Εγώ γνωρίζω ότι για ορισμένους από αυτούς (μετανάστες) τα αδέσποτα είναι εδέσματα» είπε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ