• Πολιτική

    Χατζηδάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ το τερμάτισαν με τα ψέματα και δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική τους ξετσιπωσιά

    ΟΑΕΔ - Google: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης για start-ups

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιου στο βουλευτή στο Βόρειο Τομέα Β΄Αθήνας, Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε το νέο κρούσμα fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε ανάποδα τις δηλώσεις του για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

    Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να βασιστεί στα fake news και την κινδυνολογία στην προσπάθειά τους να μειώσουν τη διαφορά από τη ΝΔ, χαρακτηρίζεται από τον κ. Χατζηδάκη ως «πολιτική ξετσιπωσιά», ενώ κάνει λόγο για πανικό και σύγχυση της κυβέρνησης.

    Αυτό ήταν το τρίτο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες ψευδών ειδήσεων από την πλευρά της απερχόμενης κυβέρνησης, καθώς είχε προηγηθεί η αστειότητα με τα περί «δεμένης χελώνας» που δήθεν παγίδευαν οι κάτοικοι του Καστελόριζου για να ευχαριστηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και το μονταρισμένο βίντεο από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με επιχειρηματίες, αποδίδοντας τα όσα ανέφερε για την ανάγκη να διαλυθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας ως επιθυμία για διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.

    Αναλυτικά ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

    «Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν τερματίσει με τα ψέματα. Ιδού 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα με αφορμή τη χθεσινή συνομιλία που είχα με τον βουλευτή κ.Νίκο Φίλη στο Βlue Sky:

    1. Ο κ.Φίλης ισχυρίστηκε ότι το ΕΚΑΣ δεν το κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία!! Δεν μου απάντησε όμως στο απλό ερώτημα: αν ήταν ήδη καταργημένο το ΕΚΑΣ από τη ΝΔ, γιατί άραγε το ξανακατάργησαν οι ίδιοι; 

    2. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας (με ανακοίνωση) και ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι είπα δήθεν χθες, στην ίδια συζήτηση, να μην προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή. Όμως το βίντεο τους διαψεύδει και τους εκθέτει. Διότι δήλωσα ξεκάθαρα ότι είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσληφθούν!! 

    Αντιλαμβάνομαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πανικό και σύγχυση. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως την πολιτική ξετσιπωσιά.

    Στην πολιτική όλοι κάποια στιγμή μπορεί να χάσουν εκλογές. Το ζητούμενο είναι αν κάποιος χάνει αξιοπρεπώς ή αναξιοπρεπώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να χάσει αναξιοπρεπώς», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ