ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου, για να συζητήσουν θέματα αναφορικά με το Κτηματολόγιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, κ. Δημήτρης Σταθάκης, και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Στέφανος Κοτσώλης.
Η ΠΟΜΙΔΑ παρουσίασε τις προτάσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων σε σχέση με το Κτηματολόγιο (προθεσμίες δήλωσης δικαιωμάτων, αντιμετώπιση ζητημάτων για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, κατοχύρωση δικαιωμάτων επί μέρους κατηγοριών ιδιοκτητών κλπ).
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:
«Δεν γίνεται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών. Συμφωνήσαμε λοιπόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο κ. Στράτος Παραδιάς, να είναι σε συνεχή και τακτική επαφή με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα θέματα που έχουν προκύψει ή θα προκύπτουν. Συμφωνήσαμε επίσης να εξετάσουμε 7 συγκεκριμένες προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την καλύτερη λειτουργία και προώθηση του Κτηματολογίου. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το Κτηματολόγιο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Το Κτηματολόγιο βάζει τάξη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και για να αναπτυχθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις. Αφορά όμως άμεσα εκατομμύρια συμπολίτες μας, τα δικαιώματα των οποίων πρέπει να κατοχυρωθουν».
Ενώ ο κ.Στράτος Παραδιάς με την σειρά του ανέφερε ότι «ενημερώσαμε τον κ. υπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις απόψεις της ΠΟΜΙΔΑ πάνω στις ουσιαστικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη του Κτηματολογίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο τι ανήκει στους ιδιώτες και τι ανήκει στο Δημόσιο. Το μήνυμά μας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας είναι: “Κάθε κομμάτι γης έχει αξία. Δήλωσέ το. Μην το χάσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Θα αποζημιώσω τους πέντε τραυματίες», είπε ο 89χρονος μετά τους πυροβολισμούς στον ΕΦΚΑ – «Με κλείδωνε στο σπίτι», εξομολογήθηκε η κόρη του (Βίντεο)
- Δένδιας για Πρωτομαγιά: «Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου κυρίαρχη προτεραιότητα της ΝΔ»
- Πρωτομαγιά: Σε εξέλιξη πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – Επεισόδια και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη
- Αλουμίνιο: Άνοδος στις τιμές καθώς ο Τραμπ υπόσχεται να διατηρήσει τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.