• Πολιτική

  Χάρης Δούκας: Σάλος για τη φράση «γκλοπ μπάτσου» που χρησιμοποίησε – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων (βίντεο)

  • NewsRoom
  Χάρης Δούκας, νέος Δήμαρχος Αθηναίων

  Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων


  Αντιδράσεις προκάλεσε μια φράση που χρησιμοποίησε ο Χάρης Δούκας, στη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι των Εξαρχείων.

  Συγκεκριμένα, στη διάρκεια έντονης συζήτησης που είχε ο κ. Δούκας με μια κάτοικο, ο δήμαρχος Αθηναίων ακούγεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, να λέει: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

  Η χρησιμοποίηση της λέξης αυτής, προκάλεσε αρνητικά σχόλια, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, κάνοντας λόγο, σε σχετική της ανακοίνωση για «Καταδικαστέα προσβλητική συμπεριφορά».

  «Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι». Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

  Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»…» προσθέτει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

  Θέση πήρε και ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως «ο Δημαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό «μπάτσος», λέγοντας επι λέξει «είδατε εδώ μέσα γκλοπ Μπάτσου;», προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

  Δήμος Αθηναίων: Χτύπησε η μονταζιέρα

  Απαντώντας στον σάλο ο Δήμος Αθηναίων εξαπέλυσε επίθεση στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών και τον Θάνο Πλεύρη, υποστηρίζοντας πως ο δήμαρχος «επανέλαβε τη φράση που είπε δημότης, προκειμένου να τον διαψεύσει, ότι στο Δ.Σ. υπήρχε γκλοπ μπάτσου».

  Κατηγόρησε, επίσης, τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ότι «προωθούν και υιοθετούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο», κάνοντας αναφορά στον Θάνο Πλεύρη.

  Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

  «Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλοπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

  Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!

  ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;»

  Διαβάστε επίσης

  Σταϊκούρας για Εγνατία: «Ενισχύεται η βιωσιμότητα μιας μεγάλης εθνικής υποδομής»

  Δόμνα Μιχαηλίδου: Προχωράμε σε νέα γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού

  Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου  ΣΧΟΛΙΑ