• Πολιτική

    Χαρδαλιάς: Τι μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα – Κλειστό το λιανικό εμπόριο, ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία

    • NewsRoom

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Κλειστό θα παραμείνει το λιανικό εμπόριο παραμένει για την επόμενη εβδομάδα το λιανικό εμπόριο ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς.

    Αντίθετα, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στα συγκεκριμένα σχολεία θα ισχύουν οι αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ θα υπάρχει δυνατότητα όπου χρειάζεται για διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης ανά τάξη η τμήμα. Παράλληλα, οι εκαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται για δωρεάν τεστ κορονοϊού, κατά σειρά προτεραιότητας, στα 386 διαγνωστικά κέντρα.

    Τα σχολεία θα ανοίξουν και στις περιοχές με αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

    Πέρα από το λιανικό εμπόριο, παραμένει η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

    Οι εκκλησίες θα λειτουργούν χωρίς πιστούς, ενώ θα επιτρέπεται η ατομική προσευχή, ενώ με μέγιστο αριθμό 9 ατόμων θα πραγματοποιούνται οι κηδείες.

    Οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τηλεργασία σε μέγιστο ποσοστό, ενώ με περιορισμένες δραστηριότητες θα λειτουργούν τα δικαστήρια.

    Μέχρι 21 Ιανουαρίου όσοι ταξιδιώτες έρχονται από το εξωτερικό θα υποχρεούνται σε κατ΄οίκον περιορισμό 7 ημερών.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Βοιωτίας, της Κοζάνης και της Χαλκιδικής.

    Τα μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ενώ τα μέτρα θα εξετάζονται και θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ