• Πολιτική

    Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται σε όλη την Ελλάδα το πρόστιμο, στα € 300, για άσκοπες μετακινήσεις από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

    • NewsRoom
    Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Σε αυστηροποίηση των μέτρων για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 00.00 τα μεσάνυχτα (Δευτέρα προς Τρίτη), προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις προς τα σπίτια συγγενών και φίλων.

    Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα (και όχι μόνο στις εθνικές οδούς) το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητο και η αφαίρεση των πινακίδων.

    Ταυτόχρονα, η κατ΄εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη (Β4) θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς, από την αστυνομία σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό, ενώ θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα ανά όχημα. Καταχρηστική χρήση της περίπτωσης B4 θα τιμωρείται με 300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό του αυτοκινήτου, αφαίρεση πινακίδων, και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται εντός του οχήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ