• Πολιτική

    Χαμός στο Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ηχηρή παραίτηση με βαριές αιχμές για Αποστολάκη

    Ευάγγελος Αποστολάκης

    Ευάγγελος Αποστολάκης


    Αναστάτωση στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη. Ο αντιστράτηγος Ζαχαριάδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να συνεχιστούν, παρά την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται η Ελλάδα, οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    Ο κ. Ζαχαριάδης, επικεφαλής των συζητήσεων από την πλευρά της Ελλάδας, στην παραίτησή του φέρεται να καταγράφει τη διαφωνία του με τη διαδικασία που έχει επιλέξει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εμμένει στη συνέχιση των συζητήσεων παρά τις αντιδράσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο κ. Αποστολάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να  σταλεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία η Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ για να συζητήσουν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ως συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

    Η απόφαση αυτή ήταν η αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος έχει αντιταχθεί στην εμμονή της ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ειδικά ενόψει εκλογών στην Ελλάδα. Ο κ. Ζαχαριάδης είχε κατ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι πριν την αποστολή της στρατιωτικής επιτροπής στην Τουρκία θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής και η αντιπολίτευση. Άλλωστε, τα μέτρα που θα συζητούν Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ