ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν αποδυναμώνει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ – Δεν μπορούν πλέον να προστατεύσουν το Ισραήλ
Μια ομάδα από χάκερς υπέκλεψε τα δεδομένα πέντε εκατομμυρίων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πελάτες αμερικανικών καταστημάτων και τα έβγαλαν προς πώληση, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Gemini Advisory.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για έργο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας JokerStash, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα και διέθεσε προς πώληση περί τα 125.000 αρχεία.
“Σε συνεργασία με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιβεβαιώσαμε με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα ότι τα αρχεία εκλάπησαν από πελάτες των καταστημάτων Saks Fifth Avenue και Lord & Taylor. Εκτιμούμε ότι οι υποκλοπές αφορούν την περίοδο από τον Μάιο 2017 έως σήμερα”, αναφέρει ανακοινωθέν της εταιρείας.
Οι περισσότεροι από τους πελάτες των καταστημάτων αυτών, που έπεσαν θύματα των υποκλοπών, διαμένουν στις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.
Τα καταστήματα ανήκουν στην καναδική εταιρεία Hudson’s Bay Bay Co.
“Η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστροφικές που έχουν μέχρι σήμερα σημειωθεί σε εταιρείες λιανεμπορίου”, υποστηρίζουν ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι χάκερς της ομάδας JokerStash έχουν στο παρελθόν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα από πελάτες αλυσίδων καταστημάτων όπως οι Whole Foods, Chipotle, Omni Hotels & Resorts καθώς και από τις αλυσίδες ξενοδοχείων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισπανία: Συνελήφθη ο χάκερ που έκλεψε 1 δισ. ευρώ από δεκάδες τράπεζες σε 40 χώρες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σκάνδαλο: Έκλεψαν δεδομένα 150 εκατ. πελατών της Under Armour
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Γερμανία «καρφώνει» τον Ζούκερμπεργκ: Γνώριζε για την κακή χρήση των δεδομένων του, αλλά δεν τη σταμάτησε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πυροσβεστική: Γραμμή ρεύματος η αιτία για τη μεγάλη φωτιά στην Αττικοβοιωτία, όχι οι ανεμογεννήτριες – Τι φταίει για τα υπόλοιπα μεγάλα μέτωπα
- Η Ιταλία αποχωρεί από τη Monte dei Paschi πριν από την κρίσιμη φάση της προσφοράς της Intesa Sanpaolo
- Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Αγία Παρασκευή, μάχη σε Βίλια και Μέγαρα – Μαίνεται η πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά
- Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ σε ηλικία 93 ετών, την ημέρα των γενεθλίων του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.