Δημοφιλή στο Internet

Κωνσταντίνος Κυρανάκης : Έλληνας ο ισχυρότερος της λίστας του Forbes

  • NewsRoom
Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


Ένας Έλληνας o Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους 30 νέους κάτω των 30 που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στη χάραξη πολιτικών στην Ευρώπη. Είναι μόλις 29 ετών και είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το 2013 ίδρυσε τη Διατλαντική Συμμαχία Νέων, ενώ ήταν ένας εκ των ιδρυτών της BrainGain, μιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο να κρατήσει του ταλαντούχους νέους εντός Ελλάδος.

Τον Μάιο 2013 εκλέχθηκε πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη, της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- Youth of the European People’s Party- με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 60 οργανώσεις σε 40 χώρες.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε: «Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή. Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας.

Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή».