• Πολιτική

    Brexit: Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινά η «μάχη» στη Βουλή των Κοινοτήτων – Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία

    • NewsRoom
    Μέι

    Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


    Στις 11 Δεκεμβρίου θα ψηφίσει η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων επί του τελικού σχεδίου συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα σημερινά δεδομένα, το σχέδιο δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου.

    Η ημερομηνία διέρρευσε από αξιωματούχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος έστειλε στους συναδέλφους του e-mail με το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών μέχρι την ψηφοφορία. Στο μήνυμα τονίζεται ότι θα προηγηθεί πενθήμερη συζήτηση στο κοινοβούλιο, η οποία θα αρχίσει από τις 4 Δεκεμβρίου.

    Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύτηκε εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που βουλευτές από όλα τα κόμματα διατυπώνουν επικρίσεις για το κείμενο αυτό.

    «Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν».

    «Κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: «Αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία, η μόνη συμφωνία», λέει η Μέι – Καταψηφίζουν οι Εργατικοί



    ΣΧΟΛΙΑ