• Πολιτική

    Brexit: «Αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία, η μόνη συμφωνία», λέει η Μέι – Καταψηφίζουν οι Εργατικοί

    • NewsRoom
    Τερέζα Μέι

    Τερέζα Μέι


    Απόλυτη εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα το Brexit, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

    «Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αυτή είναι η μόνη συμφωνία» υπογράμμισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

    Η Τερέζα Μέι απευθύνθηκε απευθείας στους Βρετανούς πολίτες εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αυτή η συμφωνία είναι καλή για τη χώρα. «Πρώτον ξαναπαίρνουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, καταργώντας μια και για πάντα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι οι δύο άλλοι λόγοι είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει να συνεισφέρει οικονομικά κάθε χρόνο στα ευρωπαϊκά ταμεία και θα είναι “ελεύθερη” να έχει τους δικούς της νόμους. Ως εκ τούτου, επισήμανε, η συμφωνία κάνει πραγματικότητα την ψήφο των Βρετανών για το Brexit, ενώ προσέθεσε ότι «είναι ώρα να προχωρήσουμε».

    Είπε επίσης ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξης μιας «κρίσιμης εθνικής συζήτησης» πριν από μια από τις «πιο σημαντικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο για πολλά χρόνια», ενώ ανέφερε ότι η ψηφοφορία θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

    Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας της, να υποστηρίξουν την συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. ¨Οπως δήλωσε, θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία αποχώρησης, μέσω της δημοσιοποίησης αναλύσεων, αλλά και μιλώντας δημοσίως, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που η συμφωνία απορριφθεί, τότε, η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

    Στην ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο η Μέι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους ψήφος των εργατικών καθώς όπως έσπευσε να δηλώσει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν,  το κόμμα του θα καταψηφίσει την συμφωνία για το Brexit.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: Αλλαγή σελίδας με διαδικασίες εξπρές – Εγκρίθηκε η συμφωνία από την ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ