• Πολιτική

    Brexit: Παραμονή στην ΕΕ θέλει το 56% των Βρετανών

    • NewsRoom


    Την παραμονή τους στην ΕΕ θα ψήφιζαν 56% των Βρετανών πολιτών, στην περίπτωση που γινόταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την κίνηση People’s Vote UK, η οποία πιέζει για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος. Στον αντίποδα, 44% των ερωτηθέντων επιμένουν στο Brexit ή απάντησαν «δεν ξέρω».

    Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της παραμονής, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στα δυόμισι χρόνια που μεσολάβησαν από το δημοψήφισμα του 2016.

    Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ήτοι το 51,9%, ψήφισε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Υπέρ της παραμονής ψήφισαν, τότε, 16,1 εκατομμύρια Βρετανοί, φθάνοντας το 48,1%.

    Να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι υπέρ της πραγματοποίησης ενός δεύτερου δημοψηφίσματος τάσσεται το 78% των ψηφοφόρων των Εργατικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα θετικά νέα για τους εμπορικούς δασμούς στήριξαν τη Wall Street, προβληματισμός για Brexit στην Ευρώπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Times: Η ΕΕ εξετάζει να καθυστερήσει το Brexit έως το 2020



    ΣΧΟΛΙΑ