Πολιτική

Brexit: «Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα – «Ναι» στην παράταση του Άρθρου 50

  • NewsRoom
Τερέζα Μέι

Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε εναντίον της διεξαγωγής για την ώρα δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία την τροπολογία που ζητούσε μια πιθανή αναβολή του Brexit, η οποία θα επέτρεπε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάσει των αποτελεσμάτων, 334 βουλευτές καταψήφισαν αυτήν την τροπολογία και 85 την υπερψήφισαν, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, στο οποίο αποφασίστηκε το Brexit, κι ενώ απομένουν 15 ημέρες από την θεωρητική ημερομηνία υλοποίησής του, την 29η Μαρτίου.

Επιπλέον, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν, με ψήφους 314 κατά έναντι 311 υπέρ, την τροπολογία που προέβλεπε να καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο έλεγχος για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το Brexit.

Με ψήφους 412 υπέρ και 202 κατά, πέρασε από την Βουλή των κοινοτήτων η πρόταση για παράταση του Άρθρου 50. Με την πρόταση αυτή, η Τερέζα Μέι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την παράταση του Άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Την παράταση του Brexit εως τις 30 Ιουνίου προτείνει η Μέι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλιος Χατζηιωάννου (easyGroup): Τι λέει για το Brexit, γιατί βλέπει αύξηση των ναύλων στις αερομεταφορές