• Top Stories

    Brexit: Ανατροπή και προβάδισμα εφτά μονάδων για την παραμονή στην ΕΕ

    • NewsRoom
    brexit


    Ισχυρό προβάδισμα εφτά μονάδων για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της εξόδου (Brexit), δίνει νέα δημοσκόπηση, ένα μόλις 24ωρο μετά την τελευταία έρευνα, η οποία παρουσίαζε τους υποστηρικτές του Brexit να προηγούνται με δύο μονάδες.

    Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ μετρήθηκε στο 45%, ενώ εκείνων που θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου, στο 38%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG και η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (27/4), ενώ η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον βασικό παράγοντα που συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού αυτού.

    Παρ’όλα αυτά, στη δημοσκόπηση, το στρατόπεδο υπέρ της «αποχώρησης» έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Survation της 24ης Μαρτίου και κατά 4% σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων που διενήργησε το ινστιτούτο φέτος, την 20η Φεβρουαρίου.

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/juncker-paraloga-ke-antisintagmatika-ta-proliptika-metra/41491

     

    http://www.mononews.gr/article-irthe-to-telos-tis-idioktisias-akiniton-sti-megali-vretania/41462



    ΣΧΟΛΙΑ