ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα πυρά του κατά της ανακοίνωσης του State Department έστρεψε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «αμφισβητούμενα ύδατα» ο οποίος αναφερόταν στη χθεσινή παρέμβαση του με την οποία καλούσε την Τουρκία να σταματήσει τα σχέδιά της για έρευνες νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που “αμφισβητεί” αυτά τα νερά είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση πάνω τους», αναφέρει σε ανάρτηση του ο γερουσιαστής.
Let’s be crystal clear—the only country “disputing” these waters is Turkey. These waters belong to Greece, and the State Department must unequivocally and publicly recognize that Turkey alone is responsible for the tension over them. https://t.co/iHG1gXVNH4
— Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) July 22, 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Mπέσεντ: Πρέπει να εξετάσουμε τον θεσμό της Fed στο σύνολό του και να δούμε αν ήταν επιτυχής
- Γεωργιάδης σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ και εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ: Στην Εξεταστική θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος
- Η OceanPal της Σεμίραμις Παληού θα συγκεντρώσει 18 εκατ. δολάρια ύστερα από την τιμολόγηση της δημόσιας προσφοράς της
- 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
