ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ούτε σήμερα θα μπορέσει να πάρει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ η Ελλάδα από το Eurogroup αναφέρει το Bloomberg, καθώς οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως υπάρχουν ακόμα μερικές σημαντικές εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καθυστερήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει επενδυτές και πιστωτές πως σύντομα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές χωρίς την βοήθεια των εταίρων της.
Τα δυο θέματα που εκκρεμούν για την εκταμίευση της δόσης αφορούν στο Ελληνικό για το οποίο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η πρόοδος στο θέμα των πλειστηριασμών. Η ΕΕ και η Αθήνα ελπίζουν ότι τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί πριν την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου.
Tην ίδια στιγμή, αξιωματούχος της ΕΕ δηλώνει στο Bloomberg πως η έγκριση της δόσης μπορεί να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας των καθυστερήσεων προγραμματισμού της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην εκταμίευση.
Η βασική ερώτηση, ωστόσο είναι αν η Ελλάδα θα μπορεί να σταθεί πλήρως στα πόδια της όταν τελειώσει το πρόγραμμα, ειδικά αν η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εξασθενίσει. Η καθυστέρηση στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου και η πρόσφατη αύξηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς, υπενθυμίζουν την ευπάθεια της χώρας στις εξωτερικές συνθήκες της αγοράς, τόνισε ο αξιωματούχος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανηγυρίζει το ΥΠΟΙΚ για την αναβάθμιση από την Fitch: «Ισχυρή ένδειξη της ανοδικής πορείας»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησε ο Ευ. Τσακαλώτος με τραπεζίτες και θεσμικούς επενδυτές σε Παρίσι και Λονδίνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Καλεί σε διεθνή ναυτική συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Διέρρευσε σχέδιο του Λευκού Οίκου για 5.000 πεζοναύτες
- Φιντάν: Η Τουρκία ανησυχεί για μια νέα γενοκτονία από τον Νετανιάχου στον Λίβανο
- Έξαλλος ο Παύλος Μαρινάκης για τη Σοφία Μητσοτάκη: «Η τοξικότητα και το μίσος τους δεν έχουν όρια»
- Axios: Σχέδιο Μακρόν για τερματισμό του Πολέμου στον Λίβανο – Η Βηρυτός να αναγνωρίσει το Ισραήλ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.