ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χθες, 3 Αυγούστου είχαμε εισβολή τουρκικών drones στον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Συνολικά 18 παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου Χώρου και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (υποβολή σχεδίων πτήσης κ.ά.).
Πρόκειται για 4 τουρκικά drones (UAV). Oι παραβιάσεις έγιναν στο ΒΑ Αιγαίο, στο Κεντρικό Αιγαίο και στο ΝΑ Αιγαίο. Τέτοιες προκλήσεις είχαν να συμβούν από τους σεισμούς της Τουρκίας το 2023, όταν είχαν συμφωνηθεί τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο.
Παράλληλα, η παραπάνω εισβολή παραβιάζει και τη συνθήκη Παπούλια-Γιλμάζ που προβλέπει αποχή από στρατιωτικές ενέργειας κατά η διάρκεια του Καλοκαιριού, θρησκευτικών και εθνικών εορτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, τα περισσότερα τουρκικά drones απογειώνονται από τα παράλια της Τουρκίας, εισέρχονται παράνομα στο FIR Αθηνών και καταλήγουν στην Κάρπαθο.
Είναι κατασκοπευτικά drones, παρατηρούν τα πάντα εις την πορεία τους και είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να διαπιστώσουν αν τα ελληνικά νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάζονταν να τα αναγνωρίζουν και να τα αναχαιτίζουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Διαβάστε επίσης:
Χτυπήθηκε πλοίο του εφοπλιστή Μύρωνα Τσατσάκη στα Στενά του Ορμούζ – Αγνοείται ναυτικός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνικές τράπεζες: Η μάχη των ξένων οίκων για το νέο ράλι – Πού βλέπουν άνοδο έως 30%
- Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφους του CNN και του MS NOW
- Φθιώτιδα: Ταυτοποιήθηκαν μέλη εγκληματικών ομάδων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ως δήθεν «λογιστές»
- Τραμπ: Σίγουρος πως ο γιος του θα αποπληρώσει τον Ρώσο ολιγάρχη Ουμάρ Κρεμλέφ για το γαμήλιο πάρτι στις Μπαχάμες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.