• Πολιτική

    Μπακογιάννη: Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

    • NewsRoom
    Κουρουμπλής

    Ντόρα Μπακογιάννη


    «Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης είναι ένα μνημόνιο, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» δηλώνει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξηγεί ότι «το εν λόγω μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο» και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν μπορεί να το κυρώσει στη Βουλή.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξη της, καθιστά σαφές ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα».

    Αναφερόμενη στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι ήταν μία συνάντηση στην οποία ο πρωθυπουργός, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, έβαλε όλα τα θέματα που μας απασχολούν με τη γειτονική χώρα.

    Σχολιάζοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και αμυντικά και διπλωματικά και σημειώνει ότι αυτό που ενοχλεί, σήμερα, την Τουρκία είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές συμμαχίες.

    Η κ. Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία ξεκαθαρίζοντας τα ακόλουθα: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι εύκολες. Πλην, όμως, η άρνηση διαλόγου δεν μπορεί να αποτελέσει, σε καμία περίπτωση, εποικοδομητική πρόταση πολιτικής».

    Βαθμολογώντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνει: «Ο ελληνικός λαός είναι ικανοποιημένος από τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, βλέπει βελτίωση στην πραγματική οικονομία και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, αρχίζει και την καταλαβαίνει στην τσέπη του».

    Ερωτηθείσα, τέλος, πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τις αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και κατοίκους στο ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων, απαντά: «Με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ανησυχούν, με διάλογο και ταυτόχρονα με αποφασιστικότητα».



    ΣΧΟΛΙΑ