ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ζήτημα των Βαρωσίων και της προκλητικής κίνηση της Άγκυρας να ανοίξει την παραλία της απαγορευμένης περιοχής της Αμμοχώστου, κατά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να μπει στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, την ερχόμενη Δευτέρα.
Μάλιστα όπως αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή, «κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας σαν αυτή σταα Βαρώσια δεν βοηθούν», ενώ προσθέτει πως «υπάρχει ανάγκη για σταθερές κινήσεις αποκλιμάκωσης».
Η κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως κύριο στόχο την στήριξη του εκλεκτού της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, στις επικείμενες εκλογές στο ψευδοκράτος.
Τα βασικά θέματα, πάντως, που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη συνάντηση της Δευτέρας θα είναι η Ρωσία, για την οποία αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση, η Λευκορωσία, ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, η Λευκορωσία, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Armani, Dior, Loro Piana: Πόσο «Made in Italy» είναι τελικά τα ονειρικά luxury items;
- Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Σταθόπουλου-Σόλακ: Οι ευθείες βολές και η δικαστική διαμάχη σε Λονδίνο και Ολλανδία
- ΑΚΤΩΡ – REDEX: Ο ρόλος του ΝΟΚ στην καθυστέρηση του έργου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το μυστικό πίσω από το νέο υψηλό 25 ετών
