• Πολιτική

    Σήμερα η εκλογή της Μετσόλα στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου – Δείπνο με Μητσοτάκη

    • NewsRoom

    (Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)


    Δείπνο με την προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα είχε χθες, κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μητσοτάκης και Μετσόλα μοιράζονται κοινές θέσεις στα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα.

    Η ΝΔ στήριξε ενεργά εντός του ΕΛΚ την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

    H Μαλτέζα πολιτικός έχει λάβει επισήμως το χρίσμα του ΕΛΚ για την θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.

    Στο δείπνο παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο επικεφαλής του γραφείου της κ. Μετσόλα, Matthew Tabone.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γγ του ΕΛΚ Antonio Lopez Isturiz.

    Για την τελετή στην μνήμη του Σασόλι

    Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Στρασβούργο για να παραστεί στην τελετή μνήμης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός απότισε φόρο τιμής σε έναν «πραγματικό Ευρωπαίο ηγέτη», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών «πάντοτε αγωνιζόταν για την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

    Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα».

    «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση» είπε.

    Επίσης, υπογράμμισε πως η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και στον ενεργειακό χάρτη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα – Σημαντική ενεργειακά η Ανατολική Μεσόγειος



    ΣΧΟΛΙΑ