• Πολιτική

    Αυγενάκης από Κροατία: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και μετά τη διμερή συνάντηση που είχε με την υπουργό Γεωργίας, Marija Vučković, ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, παρέστη σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, ενώ επισκέφθηκε και κάποιες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ζάγκρεμπ.

    Στη δήλωσή του, ο κ. Αυγενάκης τόνισε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που απειλεί να αφανίσει κάθε ίχνος δάσους.

    Ευχαρίστησε ακόμα την Κροάτισσα ομόλογό του για την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία, καθώς, όπως είπε, «στις τοποθετήσεις της έχει έναν μόνο σκοπό: να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τους Ευρωπαίους αγρότες, να ενισχύσουμε και να προστατεύσουμε το δάσος, το πράσινο, το περιβάλλον και στους δύο άξονες είμαστε απόλυτα σύμφωνοι».

    Στις διμερείς συναντήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κροατίας, το ζήτημα της κλιματικής κρίσης βρέθηκε υψηλά στην ατζέντα και συζητήθηκαν πιθανές ενδεδειγμένες ενέργειες, όπως η χάραξη ενός μακροπρόθεσμου πλάνου βιώσιμης μεταστροφής της αγροτικής οικονομίας και η ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας, προηγμένες πρακτικές διαχείρισης του εδάφους και των υδάτων, επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες, εκπαίδευση των αγροτών, προώθηση της έρευνας καινοτόμων μεθόδων καλλιέργειας κ.ά..

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Τομή η αλλαγή του δόγματος στο ΠΣ για τη μεγάλη μάχη που θα δώσουμε το καλοκαίρι

    Υπουργείο Υγείας: Συγκρoτήθηκε Εθνική Επιτροπή για τη Διατροφή

    Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ