• Top Stories

    Συγκλονιστική μαρτυρία: Μας έπιαναν το στήθος, τα γεννητικά όργανα, τον πισινό μας (Video)

    • NewsRoom


    Ήμασταν στον απόλυτο πανικό, χέρια μιας άγγιζαν παντού. Όταν διώχναμε το ένα χέρι, νιώθαμε ένα άλλο στο ίδιο σημείο. Μας έπιαναν το στήθος, τα γεννητικά όργανα, τον πισινό μας», δήλωσαν δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από αλλοδαπούς στη Γερμανία.

    Ενώ τα κορίτσια έτρεχαν μακριά, οι άνδρες κατάφεραν να τους κλέψουν αντικείμενα που είχαν στις τσέπες τους, όπως κινητά τηλέφωνα.

    «Με έπιασαν από πίσω, κάτω από τη φούστα μου. Προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου, αλλά ήταν τόσοι πολλοί που κόντεψα να πέσω από τις σκάλες», περιγράφει μία ακόμα νεαρή γυναίκα, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν τις επιτέθηκε μια ομάδα 20 ανδρών.

    foto-thima-germania

    Την ίδια ώρα, άλλο θύμα που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αδίστακτων νεαρών, εξηγεί πως ένιωσε ένα πυροτέχνημα να της καίει τη σάρκα.

    «Άκουσα έναν ήχο και ένιωσα κάτι να πέφτει στην κουκούλα μου. Ένα πυροτέχνημα είχε πέσει και έκαψε τη μπλούζα μου. Κατάφερα να το βγάλω πριν εκραγεί. Οι ουλές που έχω παραμείνουν, αλλά ήμουν τυχερή που δεν εξερράγη», είπε συγκλονισμένη μία ακόμα γυναίκα, θύμα των ταραχών στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας.

    fgsg

    Το μπαράζ καταγγελιών συνεχίζεται από γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουλικών παρενοχλήσεων, στη Γερμανία την Πρωτοχρονιά, όταν άνδρες νεαρής κυρίως ηλικίας επιτέθηκαν σε γυναίκες κάθε ηλικίας, θωπεύοντάς τες και αρπάζοντας τους χρήματα, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα κτλ.

    Διαβάστε ακόμα: Έβαζαν το χέρι του κάτω από την φούστα μου. Τι αποκαλύπτει η 19χρόνη που την κύκλωσαν 30 αλλοδαποί…

    Εκτώς από την Κολωνία, παρόμοια περιστατικά καταγγέλθηκαν σε τουλάχιστον άλλες τέσσερεις πόλεις το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη.

    Όλα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα, όταν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καταγράφονταν ολοένα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μεταξύ των οποίων και ένας βιασμός.

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι χθες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 300 γυναικών στην Κολωνία, κοντά στο σημείο, όπου καταγράφηκαν τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα, αρκετές γυναίκες κρατούσαν πλακάτ που διαμαρτύρονταν για την απουσία της Αν. Μέρκελ και της ζητούσαν να παρέμβει προσωπικά, επικρίνοντας εμμέσως την πολιτική της στο προσφυγικό.

    Μόνο στην Κολωνία έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 100 επίσημες καταγγελίες, τα 2/3 εκ των οποίων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένων και δύο βιασμών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία οι δράστες έμοιαζαν με Αφρικανούς και Άραβες μολονότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τρία άτομα.

    https://www.youtube.com/watch?v=nPBGpdXjWPQ

    Το επίκεντρο των επιθέσεων ήταν ο χώρος έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άνδρες ηλικίας 15 έως 33 ετών κύκλωναν σε ομάδες των 30 και 40 ατόμων γυναίκες τις οποίες ακουμπούσαν, παρενοχλούσαν και τελικά έκλεβαν.

    Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, για να επιτείνουν τη σύγχυση οι δράστες πετούσαν και βεγγαλικά προκειμένου να προξενήσουν μεγαλύτερο φόβο στα θύματά τους.

    Παρόλα αυτά η αστυνομία της Κολωνίας στην αναφορά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έκανε λόγο για μια «κυρίως ειρηνική νύχτα». Η παράλειψη αυτή αλλά και η γενικότερη ολιγωρία της αστυνομίας της πόλης υποχρέωσε τον επικεφαλής της Βόλφγκανγκ Άλμπερς να παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη, ο οποίος, όμως, συνεχάρη τους συναδέλφους του «γιατί έκαναν μια υποδειγματική δουλειά».

    Οι αρχές αναμένουν αύξηση του αριθμού τους μέσα στις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε τοπικά μέσα.



    ΣΧΟΛΙΑ