Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο νομικός και πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣKAΪ.

“Υπάρχουν συζητήσεις, ανιχνεύσεις και ζυμώσεις πολλών ανθρώπων, που έχουν την ίδια άποψη. Πως πρέπει, δηλαδή, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά πλέον προς το Κέντρο και μετατρέπεται σε ένα αμιγώς Κεντρώο κόμμα, απαραίτητο είναι η χώρα να έχει και δεξιό κόμμα, όπως έχουν όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές χώρες”, σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος.

maximoubaltako324snewnew
Τάκης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

“Πιθανό…Δεν είναι βεβαιότητα. Οι συζητήσεις γίνονται για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει σύμπνοια πολλών ανθρώπων. Ανάγκη κατά την άποψή μου και κατά την άποψη των ανθρώπων που μιλάμε υπάρχει. Εάν υπάρξει σύμπνοια, βεβαίως θα γίνει. Ο κ. Καμμένος είναι δεξιό κόμμα, αλλά έχει πολύ μικρό ποσοστό. Η εκτίμησή μου είναι ότι ένα τέτοιο κόμμα μπορεί να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 10% με 12%”, ανέφερε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο οι συζητήσεις αυτές μπορεί να μετουσιωθούν σε κομματικό σχηματισμό.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει και περίπτωση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι: “Γιατί όχι; Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να συνεργάζεται με ευρύτερους χώρους και όχι να είναι στο 3,6%….Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι άκρα δεξιά στο ποσοστό αυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και θέλουν να εκδικηθούν”.

Σύμφωνα με τον τον κ. Μπαλτάκο, το πρόσωπο που θα μπορούσε ηγηθεί της κίνησης δε θα πρέπει να είναι πολιτικό. “Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο”, ανέφερε, προτείνοντας ως επικεφαλής και τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις τοποθετήσεις του κ. Μπαλτάκου ήταν άμεση. “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής”, τόνιζαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.