ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εδώ παραβίασαν τα σύνορα με την Ελλάδα στην Ειδομένη, για να εκδιώξουν μετανάστες και πρόσφυγες στα … προκλητικά gala θα κολλήσουν; Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την προσφυγική κρίση στη χώρα μας, επίσημοι αξιωματούχοι των Σκοπίων συνεχίζουν να προκαλούν με την συμπεριφορά τους, παραβιάζοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, αλλά και το υποτιθέμενο κλίμα συνεννόησης Κοτζιά – Πόποφσκι με τη συζήτηση Μ.Ο.Ε. ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα στον Καναδά, ο εκεί πρέσβης Τόνι Ντιμόβσκι παραβρέθηκε σε gala της ακραίας οργάνωσης «United “Macedonia” (Ενωμένη «Μακεδονία»). Πρόκειται για μία ανθελληνική μάζωξη απόδημων Σκοπιανών που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένη στον Βούλγαρο κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, που οι Σκοπιανοί –μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο επίσης- θεωρούν εθνικό τους ήρωα.
Μάλιστα, στην αίθουσα της εκδήλωσης δέσποζε προκλητικός χάρτης με τη λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία», που περιείχε την ελληνική Μακεδονία μέχρι την Χαλικιδική και τον Όλυμπο, αλλά και τεράστια σημαία με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας.
Όπως είναι γνωστό, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα, τα Σκόπια δεσμεύτηκαν να απέχουν από κάθε αλυτρωτική ενέργεια προς βάρος της χώρας μας, ενώ απέσυραν την κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας αποδεχόμενοι πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν το αρχαιοελληνικό σύμβολο με οιανδήποτε μορφή.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν συμμετείχαν μόνο μέλη και φίλοι της πλέον ακραίας οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά, αλλά παραβρέθηκαν μέλη της διπλωματικής Αρχής των Σκοπίων, που με την προκλητική τους κίνηση παραβιάζουν επίσημες συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας που εκπροσωπούν.
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/article-xekinaei-xana-kypello-apofeigete-grexit-ti-simfonisan-kontonis-epo-uefa/37729
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.