• Πολιτική

    Το προσφυγικό γκρεμίζει την Merkel

    • NewsRoom


    Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα της  Angela Merkel  όπως καταγράφει δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend. Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26 τους τελευταίους έξι μήνες εξαιτίας του τρόπου που η καγκελάριος της Γερμανίας χειρίζεται την προσφυγική κρίση.

    prosfyges

    Ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα η οποία αυξήθηκε κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και να φτάνει το 45%.Πάντως οι Γερμανοί εμφανίζονται εξίσου απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά τόσο η Merkel όσο και ο Seehofer αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την πολιτική της Merkel και ίδιο ποσοστό είχε την ανάλογη άποψη για την πολιτική του Seehofer.

    189142g-screen_shot_2015-11-06_at_9.56.09_p.m.

    Το 60% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ για τον πρόεδρο του CSU το ποσοστό ήταν 56%.

    Πλέον μόνο το 42% των Γερμανών κρίνει ως θετικό συνολικά το έργο της κυβέρνησης, ποσοστό που παρουσιάζει μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Αντίθετα, το 57% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ