• Top Stories

    Ποιοι (μετά τον Λιακουνάκο) θα βρουν τον μπελά τους

    Θωμάς Λιακουνάκος

    Θωμάς Λιακουνάκος


    Κάτω απο το “άγρυπνο” βλέμμα του  αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του γενικού γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη βρίσκονται οι επικεφαλής όλων των φοροελεγκτικών μηχανισμών. Οι δυο άνδρες κάθε Παρασκευή (σημερα θα πραγματοποιηθει για 4η φορα ) συγκαλούν συσκέψεις με τους αρμόδιους των ελεγκτικών μηχανισμών (ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΟΥ , Οικονομική Αστυνομία κλπ) προκειμένου να ενημερώνονται δια ζώσης για τα μεγάλα θέματα χωρίς πολλές χρονοβόρες διαδικασίες. Στα χέρια των δυο ανδρών βρίσκεται το έργο της επιτάχυνσης για την απονομή της Δικαιοσύνης για όλες τις μεγάλες υποθέσεις, κυρίως του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά, το παραδικαστικό και τα πρόσωπα που “ξεκοκάλισαν” το δημόσιο χρήμα.

    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Γενικός γραμματέας Διαφθοράς
    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Γενικός γραμματέας Διαφθοράς

    Ακόμα και δικαστές θα βρουν τον μπελά τους

    Λέγεται μαλιστα οτι την Δευτέρα μεγάλη υπόθεση που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα θα παραδοθεί στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ.Ελένη Ραικου. Στόχος των κ.Παπαγγελόπουλου και Βασιλειάδη θα είναι να τελειώνει μεταξύ άλλων και η εξιχνίαση της λίστας Λαγκάρντ (ουτως η άλλως οι διαδικασίες προσχωρούν πολύ γρήγορα από τους οικονομικούς εισαγγελείς) καθώς είναι γνωστό οτι οι εμπλεκόμενοι στις μεγάλες υποθέσεις τραπεζικών σκανδάλων, κυκλοφορίας μαύρου πολιτικού χρήματος, αλλά και υπερτιμολογημένων προμηθειών, όχι τυχαία, έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στη λίστα. Κάποιοι είναι επωνύμως δικαιούχοι λογαριασμών, άλλοι κρύβονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες φορολογικών παραδείσων ή έχουν διακινήσει χρήματα μέσω των «γνωστών – αγνώστων» μεγαλοκαταθετών της λίστας.

    Ένας άλλος ευαίσθητος τομέας τον οποίον θα ερευνήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός, που αποτελεί αχτύπητο δίδυμο με τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο (οι δύο άνδρες έχουν καλή χημεία), είναι σίγουρα αυτός των πρώην συναδέλφων του. Δηλαδή καποιων δικαστών που ξεχνούσαν να προωθούν υποθέσεις.

    Τέλος, θεωρείται σίγουρο ότι εκείνος γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα θα επιχειρήσει να επιταχύνει όλες τις συνδρομές προς τις χώρες που κρύβουν τα μυστικά του μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά.

    Υπάρχει φάκελος στα χέρια αρμοδίων όπου περιγράφεται πώς πρώην υπουργός Άμυνας δεν οδήγησε στον εισαγγελέα υπόθεση που σήμερα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη στο στάδιο της έκδοσης βουλεύματος. Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, αφού τότε είχε ενημερωθεί και πρώην πρωθυπουργός, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 2000 τον πρόλαβαν οι εκλογές!



    ΣΧΟΛΙΑ