• First Top Stories

    Μελετηρά και προσεκτικά βήματα του Κυριάκου. Ποιοι τον στηρίζουν όμως;

    • NewsRoom


    Η μετατόπιση της ΝΔ, ή καλύτερα η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετατοπίσει ιδεολογικά και πολιτικά τη ΝΔ προς το κέντρο είναι γεγονός. Ήδη η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη μας είχε προϊδεάσει. Οι δηλώσεις του όμως, «στη μεγάλη ΝΔ χωράνε όλοι, αλλά κυριαρχούν το μέτρο, η σύνεση, η μετριοπάθεια και ο ορθός πολιτικός λόγος», επιβεβαιώνεις αυτές τις ενδείξεις.

    Φυσικά ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτός από την προσπάθεια που καταβάλλει για να επιστρέψουν κεντροδεξιοί και παλιοί «φίλοι» την Νέα Δημοκρατίας, παρατηρείται ότι προσπάθειες καταβάλλει και για την ενσωμάτωση προσώπων από τον χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρείν.

    Και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να κερδίζει -ως τώρα- το στοίχημα που ο ίδιος έχει θέσει. Να έρθει δηλαδή, ισσοροπία μεταξύ του κέντρου και της δεξιάς πλευράς της ΝΔ. Η επιτυχία αυτή οφείλεται, βέβαια, και στο γεγονός ότι συνθήκες καταστούν , όπως ισχυρίζονται, οι Νέο Δημοκράτες αναγκαία την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό.

    Οι «φουρτούνες» δεν φοβίζουν τον κ. Μητσοτάκη

    Παρά τις μεγάλες φουρτούνες που έχει εν συνεχεία δεχτεί η χώρα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνει να αντέχει ή έστω να προσπαθεί να ισσοροπήσει πάνω σε ένα τεντωμένο σκηνί. Αυτό όμως, δεν είναι αρκετό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί ότι οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζουμε.

    «Θα κληθούμε πάλι – δεν ξέρω σε ποιο χρονικό διάστημα, σύντομα ή αργότερα – να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσουμε τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει» λέει και εμφανίζεται βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι νικήτρια των εκλογών όποτε και αν γίνουν.

    Το προεδρικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, δέχεται μεγάλη προσοχή και «φροντίδα». Αυτό που φαίνεται ότι ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η σωστή και αρεστή προβολή της εικόνας του. Αυτή η προσπάθεια έχει αποφέρει ήδη θετικά αποτελέσματα στη ΝΔ, η οποία έχει ένα σταθερό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

    Αντώνης Σαμαράς – Κώστας Καραμανλής

    Οι «σαμαρικοί» και οι «καραμανλικοί».

    Στους «βοηθούς» της στήριξης που παρέχεται σε όλα τα επίπεδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη , έχουν προσαρτηθεί οι «σαμαρικοί» και οι «καραμανλικοί». Οι μεν, προτάσσοντας τον κομματικό πατριωτισμό φαίνεται να έχουν την άποψη που έχει εκφραστεί από τον- ίσως-πιο πιστό «σαμαρικό», τον Άδωνη Γεωργιάδη, ότι «για να ρίξουμε όλοι μαζί την επικίνδυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει η ΝΔ να είναι ενωμένη».

    Οι δε, διατυπώνοντας την άποψη ότι η παράταξη είναι πάνω απ’ όλα, αναφέρουν κατηγορηματικά ότι «εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα του δημιουργήσουμε θέμα. Εκτός βέβαια αν παρεκκλίνει από τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ».

    Σταθερά βήματα

    Είναι, απολύτως, φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε γρήγορα ούτε και αργά αλλά σταθερά βήματα. Αυτή η τακτική του, έχει ως αποτέλεσμα την ευρεία στήριξη που έχει τόσο μέσα στο κόμμα όσο και εκτός. Προσπαθεί να απομακρύνει από τώρα οτιδήποτε θεωρεί ότι θα έκανε κακό στη ΝΔ στο κοντινό και μακρινό μέλλον. Οι προσπάθειες του του έχουν αποφέρει καρπούς ήδη από τώρα. Καρποί που πολλοί φθονούν και που άλλοι ήλπιζαν.

    Διαβάστε ακόμα : Τι συμβαίνει με την οικογένεια Περατικού;

    Δείτε επίσης : Πως θα είναι ο κολοσσός της Ρόδου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ