• newsletter

    O K. Μπακογιάννης προσκαλεί ξένες επενδύσεις στην Στερεά Ελλάδα

    • NewsRoom
    Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων


    Θα στηρίξουμε όποιον θελήσει να επενδύσει στην Ελλάδα και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στις εξαγωγές των εγχώριων επιχειρήσεων» δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης στα πλαίσια της ημερίδας «το επιχειρηματικό οικοσύστημα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – ευκαιρίες και προοπτικές» που έγινε στην Ερέτρια.

    Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος ενημέρωσης ξένων διπλωματών που υλοποιείται με τη συνεργασία («synergassia» όπως αποκαλείται) της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Enterprise Greece.

    Το πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε την Τετάρτη και λήγει σήμερα αφορά την ενημέρωση διπλωματών από μεγάλο αριθμό χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κύπρος, ο Καναδάς, η Κίνα, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Αίγυπτος, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, οι Φιλιππίνες, η Ιρλανδία, η Νότιος Αφρική, το Περού, το Καζακστάν, η Σλοβακία, η Τυνησία, η Πορτογαλία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ινδονησία και άλλες.

    Ο κ. Μπακογιάννης μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε τομείς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως ο αγροτικός, ο τουριστικός, η μεταποίηση, τα ορυκτά-μεταλλεύματα και η ενέργεια, τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το ταλέντο των κατοίκων, αλλά και την εξαιρετική τοποθεσία της Στερεάς Ελλάδας (εγγύτητα σε Νοτιανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο).



    ΣΧΟΛΙΑ