• Διεθνής πολιτική

    Heil Trumpler: Ντομάτες και αποδοκιμασίες στον υποψήφιο πρόεδρο (video)


    Φαίνεται πως δεν υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του στην Αϊόβα.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, κάποιοι διαδηλωτές που τάσσονται εναντίον του, του πέταξαν ντομάτες ενώ βρισκόταν στο βήμα.

    Την ώρα, λοιπόν, που μιλούσε για την Χίλαρι Κλίντον, δύο τομάτες εκτοξεύθηκαν προς το μέρος του, με τον ίδιο τον Τραμπ να φωνάζει στους άνδρες ασφαλείας: «Βγάλτε τους έξω!».

    Την ίδια στιγμή, και κάποιοι άλλοι διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ, τα οποία έγραφαν συνθήματα κατά του ρατσισμού, απομακρύνθηκαν από το χώρο.

    Πάντως, ο Τραμπ τόνισε πως είναι «ωραίες οι διαμαρτυρίες» καθώς μόνο έτσι αντιλαμβάνεται ότι οι κάμερες δεν είναι στατικές, αλλά κινούνται και καταγράφουν όσα συμβαίνουν, αλλά και το πλήθος των υποστηρικτών του.

    «Αν θέλετε να διαδηλώσετε, συνεχίστε», πρόσθεσε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αποτελεί φαβορί για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών.

    Ωστόσο, όταν διαπίστωσε πως ένας από τους διαδηλωτές φορούσε μπλούζα, στην οποία έγραφε «Χάιλ Τράμπλερ 2016», παραποιώντας τον ναζιστικό χαιρετισμό «Χάιλ Χίτλερ», κάλεσε την ασφάλεια να τον οδηγήσει στην έξοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ