• Top Stories

    Αγωγή κατά Σκουρλέτη κατέθεσε ο πρόεδρος της Eldorado Gold

    • NewsRoom


    Με τις σχέσεις να είναι τεταμένες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Eldorado Gold έπειτα από την αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές, που ανακοινώθηκε στις 12 Ιανουαρίου από τον καναδικό όμιλο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright προχώρησε σε αγωγή για δυσφήμηση κατά του Πάνου Σκουρλέτη, ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος για το πρόσωπό του σε πρόσφατή συνέντευξή του στο Bloomberg.

    «Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ελληνικός Χρυσός, ενώ επισημαίνεται πως οι δηλώσεις του υπουργού είναι «αβάσιμες και ψευδείς».

    «Ο Wright είναι ένας διευθύνων σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας ότι η μετοχή της εταιρείας του θα υποχωρήσει δραματικά. Γιατί το έκανε αυτό; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήρθε να με επισκεφθεί, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής: ‘ενημέρωσες τους φίλους σου για το τι θα πεις στη συνέντευξη Τύπου ώστε να είναι σε θέση να πουλήσουν νωρίς και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές’», ήταν η επίμαχη δήλωση του κυρίου Σκουρλέτη.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός:
    «O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

    Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».



    ΣΧΟΛΙΑ