• Big Story

    Εξελίξεις με την Eldorado Gold: Με το ένα πόδι εκτός Ελλάδας

    • NewsRoom


    Η ακύρωση της τελετής εγκαινίων στην Ολυμπιάδα, που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου από τη διοίκηση της Eldorado Gold δείχνει πως οι Καναδοί ετοιμάζονται να σηκώσουν πάλι τους τόνους. Αφορμή ήταν η τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ο οποίος τους είπε πως το δημόσιο προσφεύγει στη διαιτησία.

    Οι Καναδοί, που αναγκάστηκαν προ μηνών να φύγουν όπως – όπως από την κινεζική αγορά, έπειτα από πολυετή κόντρα, φαίνεται πως έχουν αγριέψει πάλι με την κυβέρνηση. Βέβαια, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι από τα “φιλέτα” που δεν εγκαταλείπεις εύκολα.

    Την ίδια στιγμή, όμως, φαίνεται πως δεν απέδωσε η προσπάθεια που κατέβαλλαν τους τελευταίους μήνες ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή του δημοσίου στη διαιτησία.

    H αξιοποίηση των Μεταλλείων Κασσάνδρας

    Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα βγάλουν αρκετά χρήματα  (η βιομηχανία της διαιτησίας είναι κλάδος ταχύτατα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα!) και η επένδυση θα καθυστερήσει.

    Από την άλλη πλευρά, το σχέδιο αξιοποίησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν ναρκοθετημένο από την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη τα πώλησε έναντι πινακίου φακής (11 εκατ. ευρώ!) σε σχήμα που δεν είχε ιδέα πως να λειτουργεί ορυχεία.

    Αφού έβγαλαν υπεραξίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα φόρτωσαν στους Καναδούς που τώρα τρέχουν. Ελπίζουμε πως οι νέες ανακοινώσεις είναι άλλο ένα διαπραγματευτικό παιχνίδι και πως δεν θα τα μαζέψουν από τη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ