• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Στήνεται σκηνικό έντασης για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Άρθρο παρέμβαση: Στήνεται σκηνικό έντασης για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης;


    Ο ξαφνικός «πόλεμος» σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και η επανεμφάνιση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

    H ήδη φορτωμένη με τον κορονοϊό πόλη, έχει μπροστά της ένα τριήμερο-φωτιά, αυτό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, στο οποίο θα κριθούν πολλά.

    Το πνεύμα των ημερών προσφέρεται για επίδειξη ισχύος των πάσης φύσεως «αρνητών» -ναζιστών, ακροδεξιών και ακροαριστερών- οι οποίοι αν κρίνουμε από την έως τώρα επιθετική συμπεριφορά τους, δεν θα διστάσουν ενδεχομένως να τορπιλίσουν τις εκδηλώσεις και να τα τινάξουν όλα στον αέρα, μεταμφιεσμένοι σε «αθώους» θεατές της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης ή θεοσεβούμενους προσκυνητές στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο.

    Τα θλιβερά γεγονότα του 2011 με τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση από την εξέδρα του εξοργισμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατόπιν εφόδου δεξιών και αριστερών «αντιμνημονιακών», είναι νωπά και επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, με οποιαδήποτε μορφή. Τότε ήταν οι «Αγανακτισμένοι», τώρα (μπορεί να) είναι οι «ψεκασμένοι» που με ψευδοπατριωτικό πρόσημο πιθανότατα θα επιχειρήσουν να προβληθούν μέσα από δυναμικές διαδηλώσεις, αδιαφορώντας για το εάν γίνουν η αιτία θανατηφόρου διασποράς στην πόλη του ιού, στην ύπαρξη του οποίου, εξάλλου, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν.

    Η κυβέρνηση και οι έχουσες την ευθύνη για το εορταστικό τριήμερο, που παραδοσιακά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, αρχές, τοπικές και ανώτερες, θα πρέπει να σταθμίσουν σωστά την κατάσταση και αναλόγως να πράξουν, με γνώμονα την προστασία της ζωής και υγείας των πολιτών και ταυτόχρονα την περιφρούρηση του περιεχομένου της εθνικής εορτής, που δεν πρέπει να αμαυρωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεραμέως: Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τα πρωτοφανή επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

    Βέβαιο το lockdown στη Θεσσαλονίκη – Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε κόκκινο

    Παρέμβαση Σταϊκούρα για την υπόθεση του μικρού Μάριου



    ΣΧΟΛΙΑ