• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: H καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο μπήκε 10 χρόνια μέσα. Οι επιχειρηματίες που πλαστογραφούν τα κέρδη τους, πόσα;


    Στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την απίστευτα σκληρή δεκαετή κάθειρξη μετήχθη η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, που πλαστογράφησε το «πτυχίο» της Ε΄ Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά. Είναι σωστό; Είναι λάθος; Ο καθένας ας κρίνει με βάση τα δικά του δεδομένα. Κάποιος μπορεί να πει ότι η Δικαιοσύνη δεν έδειξε καμιά επιείκεια για την περίπτωσή της, όπως συμβαίνει συνήθως σε αδύναμους πολίτες. Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι η απόφαση ήταν σωστή επειδή πλαστογράφησε τα στοιχεία της. Τα δέχομαι και τα δυο. Πρωτόδικα η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

    Ομως εδώ τίθενται ερωτήματα μείζονος σημασίας:

    1) Υπάρχουν επιχειρηματίες που πλαστογραφούν τα στοιχεία της εταιρίας τους , λένε ψέματα για τα κέρδη και τον τζίρο τους. Η Ελλαδα γίνεται παγκοσμίως ρεζίλι από αυτούς τους επιχειρηματίες. Όμως τους προστατεύουν κάποιοι ισχυροί υπουργοί της κυβέρνησης και πανίσχυροι και καλοπληρωμένοι δικηγόροι. Ακόμα και κρατικές υπηρεσίες τους υποστηρίζουν. Φυσικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η δικαιοσύνη τελικά θα κάνει την δουλειά της σωστά. 

    2) Υπάρχουν επιχειρηματίες που χρωστάνε λεφτά σε κρατικές εταιρίες και δεν ασχολείται κανείς. Τρανταχτό παράδειγμα ο Λαυρεντης Λαυρεντιαδης που χρωστάει σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ.

    3)Υπάρχουν επιχειρηματίες που χρωστάνε πολλά λεφτά στις τράπεζες και δεν πρόκειται να τα αποπληρώσουν ποτέ. Όμως αντί να τους τα πάρουν όλα, να τα εκποιήσουν και να πάρουν τα μετρητά για να ισχυροποιηθούν οι ίδιες οι τράπεζες,  τους  αφήνουν να “αλωνίζουν”  με κότερα και να έχουν θηριώδη σπίτια. 

    Τους κάνουν ρυθμίσεις με ευνοϊκά επιτόκια όταν ο διπλανός τους επιχειρηματίας πληρώνει υψηλότερο κόστος για τα δάνεια που έχει. Ετσι όμως νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Αυτοί οι φάκελοι δεν πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα; 

    4)Υπάρχουν επιχειρηματίες ξενοδόχοι (και όχι μόνο) που κάνουν μηνύσεις στους απλούς υπαλλήλους των τραπεζών επειδή τους ζητάνε να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Εκει έχουμε φτάσει. Ο συγκεκριμένος που ξέρω εγώ είναι ξενοδόχος και έχει μεγάλη μονάδα στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα έχει μηνύσει δυο φορές το ίδιο στέλεχος που πριν ήταν στην Eurobank και τώρα στην Τράπεζα Πειραιώς. 

    Ολα αυτά υπάρχουν εδώ και χρόνια και τα ξέρουν άπαντες.  Δεν είναι καινούργια. Αφού λοιπόν η καθαρίστρια μπήκε φυλακή ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε όλοι μας και τα υπόλοιπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρειος Πάγος: Άμεση παρέμβαση για το θέμα με τη φυλάκιση καθαρίστριας στο Βόλο



    ΣΧΟΛΙΑ